Jakub Forgács Správy

Bystričanov môže prekvapiť zvedavá návšteva: Bude sa zaujímať o vaše vzdelanie

V najbližších mesiacoch vybrané domácnosti v meste navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov môže prekvapiť zvedavá návšteva: Bude sa zaujímať o vaše vzdelanie
Zdroj: Martin Károly

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o vzdelávaní dospelých (AES), ktoré v tomto roku povinne vykonávajú všetky členské štáty EÚ u osôb vo veku 18 až 69 rokov vo vybraných domácnostiach na základe platnej európskej legislatívy. Na oficiálnom webe mesta o tom informovala Zlata Jakubovie, generálna riaditeľska sekcie Štatistického úradu SR v Banskej Bystrici.

Aj v Bystrici

Zisťovanie je podľa slov Jakubovie súčasťou systematickej tvorby štatistík o celoživotnom vzdelávaní obyvateľov EÚ. Výstupy zo zisťovania budú kľúčovým zdrojom údajov o úrovni vzdelanosti obyvateľstva o faktoroch ovplyvňujúcich celoživotné vzdelávanie v krajinách EÚ. „Budú zároveň predstavovať významný zdroj údajov a informácií potrebných pre medzinárodné porovnávanie a na analýzy stavu vo vzdelaní populácie na Slovensku,“ spomenula.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2022 vybraných 292 samospráv, medzi nimi aj naše mesto. Do zisťovania je zaradených 5-tisíc domácností. Zisťovanie sa uskutoční od 1. júla do 30. novembra 2022.

Viac o tom, ako bude zisťovanie prebiehať, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM