Jakub Forgács Kultúra

Bystričanov čaká TÝŽDEŇ nabitý akciami: Lákajú veľkonočné podujatia aj koncerty

Premýšľate, ako strávite nadchádzajúce dni? Vybrali sme pre vás rovnú dvadsiatku podujatí, ktoré sa chystajú v meste pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov čaká TÝŽDEŇ nabitý akciami: Lákajú veľkonočné podujatia aj koncerty
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Slow west

4. apríla o 19.30 hod., Múzeum SNP – Filmový klub

Šestnásť ročný mladík pricestuje zo Škótska do Colorada, aby pátral po žene, ktorú miluje. Zelenáčovi robí spoločnosť nájomný zabijak (Michael Fassbender), ktorý ho má za poplatok chrániť. Divoký západ je miesto, kde zažijú celý rad prekvapujúcich zvratov v nekompromisnom duchu tohto vysoko autorského westernu.

Veľkonočné námestie

5. – 13. apríla, Námestie SNP

Podujatia venované tradíciám Veľkej noci spojené s Veľkonočnými trhmi. Na návštevníkov čaká bohatý program.

Spoznaj Španielsko, nauč sa španielčinu

5. apríla o 17.00 hod., Štátna vedecká knižnica

Centrum hispánskej kultúry Vladimíra Olerínyho pre vás v apríli organizuje 4-hodinový kurz základov španielčiny spojený so zaujímavými prezentáciami o Španielsku. Nielenže sa na ňom naučíte ako sa po španielsky opýtať na cestu či ako si objednať jedlo v reštaurácii, ale dozviete sa aj veľa zaujímavostí zo španielskeho turizmu, kultúry či gastronómie prostredníctvom zaujímavých prezentácií.

Príroda bez hraníc

5. apríla o 17.00 hod., Tihányiovský kaštieľ

Objavte s nami svet prírody, v ktorej nič nie je náhoda. Podujatie určené pre všetkých, ktorí majú chuť objavovať a odhaľovať príbehy a zákonitosti písané prírodou. Pozrite sa spolu s nami na problematiku interakcie voľne žijúcich vtákov a elektrických vedení.

Punk pajama party

6. apríla o 19.00 hod., Divadlo Štúdia tanca

Spätný pohľad na kontroverznú a nepochopenú subkultúru PUNKu revitalizujúci jej odkaz, gániaci mladému človeku dneška priamo do očí. Drzé a živelné dielo plné hlasnej muziky, potu a špinavej estetiky – zasadených do prekvapivých kontextov.

Čítanie pod rozkvitnutou čerešňou

6. apríla o 10.00 hod., Verejná knižnica Mikuláša Kováča

V rámci podujatí pre žiakov základných škôl sa chystá projekt: Čítanie pod rozkvitnutnutou čerešňou. V rámci neho bude prebiehať séria interaktívnych autorských besied, tvorivých výtvarných dielní s pozvanými hosťami: spisovateľmi, výtvarníkmi a zaujímavými hosťami.

Tanečné defilé

6. apríla o 18.30 hod., Bábkové divadlo na rázcestí

Tanečný koncert zostavený z najpopulárnejších tanečných diel baletu Štátnej opery. Účinkujú: Veronika Szabová, Beáta Gaálová, Andrej Andrejkovič, Ivica Danihelová, Alexandra Dundová, Alžbeta Talčíková, Nina Ilievová, Marek Štellár a baletný súbor Štátnej opery.

Variácie lásky

6. apríla o 19.00 hod., Bábkové divadlo na rázcestí

Dramatizácia dvoch literárnych diel v jednej inscenácii. Božena Slančíková-Timrava: Za koho ísť? a Elena Maróthy-Šoltésová: Moje deti.

Žiacka chodecká liga – 4. kolo

7. apríla o 13.30 hod., ZŠ Radvanská

4. kolo Žiackej chodeckej ligy prinesie ďalšie obdivuhodné výkony mladých chodcov.

Architektúra Mexika

7. apríla o 16.00 hod., Štátna vedecká knižnica

Mexický architekt Horacio Villagomez Robles vám predstaví svoju tvorbu a pohľad na velikánov mexickej architektúry Luisa Barragána, Ricarda Legorretu a ďalších.

Silné reči

7. apríla o 19.00 hod., Aula SZU

Silné Reči sa konečne vracajú do Banskej Bystrice. Opäť na vás bude čakať večer plný smiechu, príbehov a emócií, pretože vás príde zabaviť táto zostava komikov: Michael Szatmary, Jano Gordulič, Marián Psár a Matej Adámy.

Ladies comedy

7. apríla o 19.00 hod., Europa SC

Úvodné predstavenie na novootvorenej „divadelnej scéne“ bude patriť komediálnemu predstaveniu známej moderátorky Didiany a komičky Lujzy Garajovej Schramekovej pod názvom Ladies comedy. Hostkami večera budú komička Simona Salátová a hudobníčka Mirka Miškechová.

Prípitok

7. apríla o 19.30 hod., Múzeum SNP – Filmový klub

Na otravnej rodinnej oslave požiada Adriena budúci švagor o prípitok na chystanej svadbe, čo vyvolá v jeho hlave rôzne scenáre ako by sa mohlo všetko pokaziť. Tvorcovia ponúkajú inteligentnú komédiu plnú prekvapivých zábavných momentov.

Prehľad akcií od piatku do nedele nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V Bystrici vrcholia prípravy veľkonočných trhov
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM