Jakub Forgács Kultúra

Bystričanom bude čítať sám primátor s najbližšími: Pozrite, akú knihu vezme do rúk Nosko počas Noci literatúry

Milovníci dobrých kníh, zbystrite pozornosť. Pod Urpínom sa dočkáme obľúbeného podujatia Noc literatúry 2015, na ktorom svoju úlohu zohrajú aj primátor Ján Nosko s banskobystrickými viceprimátormi. Tentoraz však nebudú úradovať, ale čítať.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanom bude čítať sám primátor s najbližšími: Pozrite, akú knihu vezme do rúk Nosko počas Noci literatúry
Zdroj: TASR

Radnica, Záhrada, Divadlo z Pasáže, Bethlenov dom i Teatro Mefisto. To je päť netradičných miest, ktoré sa budú tento rok spájať s obľúbeným podujatím Noc literatúry 2015. Tentokrát neposlúžia na divadelné predstavenie, tanečné či výtvarné umenie, ale na čítanie úryvkov diel významných európskych autorov. Dnes o 18:00 prečíta prózu Pavla Vilikovského „Prvá a posledná láska“ aj primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko so svojimi zástupcami, Jakubom Gajdošíkom a Martinom Turčanom.

Projekt Noc literatúry pozostáva z 15-minútových čítaní úryvkov, po ktorých sa návštevníci presúvajú na ďalšie miesto. Tam ich už čaká ďalší čítajúci, medzi ktorých bude tento rok patriť okrem vedenia mesta aj herečka Marianna Mackurová, výtvarník Maroš Rovňák a herec Michal Ďuriš. Vstup na toto podujatie je voľný.

„Priznám sa, že prvýkrát budem na verejnosti prezentovať takýto druh literatúry. Som veľmi rád, že k zaujímavým projektom, ktoré prezentujú významné diela sa pridáva aj Banská Bystrica. Noc literatúry je pre mňa výzva a verím, že svojim prejavom nesklamem,“ hovorí primátor Nosko.

Rozpis čítania na radnici:

  • 18:00 a 18:30 Martin Turčan
  • 19:00 a 19:30 Ján Nosko
  • 20:00 a 20:30 Jakub Gajdošík

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM