Jakub Forgács Krimi

Bystričanka s 3 promile prešla do protismeru: Nešťastiu zabránil duchaprítomný vodič, FOTO

Neuveriteľné, v akom stave si žena sadla za volant! Len vďaka duchaprítomnosti mladého vodiča sa neďaleko Prievidze nestala tragédia.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanka s 3 promile prešla do protismeru: Nešťastiu zabránil duchaprítomný vodič, FOTO
5
Galéria

Prievidzskí policajti dokumentujú dopravnú nehodu. Ako sa píše na facebookovej stránke Polícia SR – Trenčiansky kraj, iba vďaka duchaprítomnosti mladého vodiča dodávky a tomu, že sa mal kde vyhnúť, nedošlo k tragédii.

Duchaprítomný vodič

Podľa slov mužov zákona došlo v pondelok popoludní na ceste I/9 v k. ú. Horné Vestenice (okres Prievidza) k dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom Hyundai i20, ktoré riadila 45-ročná Eva z Banskej Bystrice a dodávkou Fiat Ducato, ktoré riadil 22-ročný Adrián z Prievidze.

„Podľa doterajších zistení, vodička osobného vozidla jazdila smerom od Novák na Trenčín a prešla do protismeru, kde sa bočne zrazila s protiidúcou dodávkou. Vodič našťastie nestratil duchaprítomnosť a čelnej zrážke sa vyhol na krajnicu,“ píšu policajti.

Jazda s 3 promile

„Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške. U vodiča dodávky bola dychová skúška negatívna. 45-ročná vodička nafúkala 1,44 mg/l, čo predstavuje 3 promile alkoholu,“ uviedli muži zákona.

Zarážajúce je, že vodička s troma promile alkoholu mala podľa slov polície namierené do takmer 50 km vzdialeného Trenčína. Policajti škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na asi 8000 eur. Dopravná nehoda sa našťastie obišla bez zranení.

„Vodičku neminulo obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. O jej treste bude rozhodovať súd,“ dodali policajti s tým, že v zmysle zákona jej však hrozí trest odňatia slobody.

Zábery z miesta nehody nájdete v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Opitá vodička pri Prievidzi zavinila dopravnú nehodu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM