Správy

Bystričania ukázali ohromnú solidaritu: Potravinami cez víkend zaplnili 3 garáže, FOTO

Sumská samospráva požiadala práve banskobystrickú radnicu o pomoc v podobe zabezpečenia chýbajúceho materiálu a občania ho mohli priniesť do vestibulu v sobotu (12. 3.) a v nedeľu od 10.00 do 17.00 hod.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania ukázali ohromnú solidaritu: Potravinami cez víkend zaplnili 3 garáže, FOTO
3
Galéria

Zbierka pre ukrajinské mesto Sumy opäť spojila obyvateľov Banskej Bystrice a okolia, ktorí počas víkendu priniesli na mestský úrad trvanlivé potraviny a hygienické potreby. Zaplnili nimi tri garáže v objekte magistrátu. Informoval o tom v nedeľu večer na sociálnej siet banskobystrický primátor Ján Nosko.

Banská Bystrica má od roku 2016 s mestom Sumy podpísané memorandum o spolupráci. Sumská samospráva požiadala práve banskobystrickú radnicu o pomoc v podobe zabezpečenia chýbajúceho materiálu a občania ho mohli priniesť do vestibulu v sobotu (12. 3.) a v nedeľu od 10.00 do 17.00 hod.

„Spoločne ste vytvorili reťaz solidarity, ktorá drží pokope vďaka úsiliu každého z vás. Ďakujem každému, kto sa zapojil do zbierky na pomoc pre Sumy. V jeho obytných štvrtiach sú po vojenských útokoch zničené a poškodené domy a zranení ľudia. Oblasť má nedostatok potravín. Všetky, ktoré ste cez víkend doniesli, budú v najbližších dňoch odvezené do tohto regiónu,“ konštatoval Nosko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Potravinami pre Sumy zaplnili Bystričania cez víkend tri garáže
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM