Jakub Forgács Správy Samospráva

Bystričania, ubytovali ste doma utečencov? TAKTO môžete požiadať o príspevok

Príspevok vypláca samospráva z prostriedkov Ministerstva vnútra SR. Jeho výška je 7 eur za jednu noc ubytovania odídenca vo veku viac ako 15 rokov a 3,50 eura v prípade mladších osôb.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, ubytovali ste doma utečencov? TAKTO môžete požiadať o príspevok
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Všetci obyvatelia mesta, ktorí vo svojich bytoch, domoch, chatách a akýchkoľvek iných dostupných kapacitách ubytovali ľudí z Ukrajiny, môžu požiadať o príspevok na ich ubytovanie. Môžu tak urobiť do piatich pracovných dní po ukončení kalendárneho mesiaca, odovzdaním vyplnených dokumentov v Klientskom centre mestského úradu (Československej armády 26). V mesiaci apríl 2022 sa podáva jeden spoločný výkaz za mesiace február a marec, pričom najskorší dátum, od kedy je možné si uplatniť príspevok, je 26. február 2022. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Ako treba postupovať?

Oprávnená osoba – ubytovateľ musí predložiť originál zmluvy o poskytnutí ubytovania odídencovi podľa vzoru, ktorý je uverejnený na stránkewww.minv.sk a www.ua.gov.sk. Súčasťou musí byť aj čestné vyhlásenie osoby a kópia dokladu o tolerovanom pobyte na území Slovenskej republiky s označením „Odídenec“ alebo „Dočasné útočisko“. Zároveň je potrebné predložiť výkaz o počte nocí, počas ktorých bolo ubytovanie poskytnuté.

Príspevok vypláca samospráva z prostriedkov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Jeho výška je 7 eur za jednu noc ubytovania odídenca vo veku viac ako 15 rokov a 3,50 eura v prípade mladších osôb. Všetky dôležité informácie k príspevku za ubytovanie cudzinca, vrátane potrebných dokumentov na stiahnutie nájdete na tomto odkaze stránky Ministerstva vnútra SR. Úradné hodiny Klientskeho centra na MsÚ v Banskej Bystrici

Pondelok 7.30 – 15.30 hod.
Utorok 7.30 – 15.30 hod.
Streda 7.30 – 16.00 hod.
Štvrtok 7.30 – 15.30 hod.
Piatok 7.30 – 15.00 hod.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM