Jakub Forgács Správy

Bystričania si medzi sebou budú meniť veci: Čo nepotrebujete donesiete, čo potrebujete si zoberiete!

Máte doma veci, ktoré sú použiteľné, zavadzajú vám a už ich nepotrebujete? Rozhodne ich netreba vyhadzovať. Môžete pomôcť druhým. A to nie je všetko. Ak sa vám zápači nejaká vec od iných, pokojne si ju môžete zobrať domov.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania si medzi sebou budú meniť veci: Čo nepotrebujete donesiete, čo potrebujete si zoberiete!
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 29. novembra sa o 11:00 v priestoroch Urban Spotu, bývalého Kina Hviezda, uskutoční ďalšia Zóna bez peňazí. Príďte darovať veci, ktoré nepotrebujete, alebo ich vymeňte za také, ktoré sa vám páčia. Aj vďaka vám bude realizovaná hlavná myšlienka celej akcie – urobiť krajšie Vianoce tým, ktorí si to nemôžu dovoliť prevažne z finančného hľadiska. Darčeky predsa nemusia byť nové a ani drahé, pokojne to môžu byť veci získané práve na tejto akcii.

Ako to celé funguje…

Princíp je jednoduchý. Ak máte doma niečo nepotrebné, tak to prineste. Priniesť môžete čokoľvek, či už knihy, oblečenie, CD-čká, platne, hudobné nástroje, hračky, šperky. V Zóne bez peňazí to môžete darovať alebo vymeniť. V tejto zóne sa neplatí peniazmi. Predmet koluje medzi ľuďmi, až sa dostane k niekomu, koho osloví.

  1. vec, ktorú chcete darovať, prinesiete a necháte ju v zóne
  2. keď nájdete vec, ktorá sa vám páči, vezmete si ju, keď nie, vyberiete si niečo nabudúce (vziať vec si môžete aj bez toho, aby ste niečo doniesli, je to na vás)
  3. pokiaľ si vaša vec nenájde nového majiteľa, môžete ju tam nechať alebo si ju zobrať späť domov)
  4. bolo by veľmi milé, ak sa aj zastavíte a možno spoznáte budúceho majiteľa vašej veci :)

Foto: Zóna bez peňazí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM