Monika Obrtalová Rôzne

Bystričania sa vzdali mobilov. Mestu zarobili 3 300 eur

Vzbudiť záujem verejnosti, budovať ekologické postoje a ukázať jednoduché možnosti, ako môžu obyvatelia spoločne prispieť k dobrej veci, je zámerom súťaže Zeleň pre mesto. Od konca apríla do 30. júna sa do nej ekologickými aktivitami zapojilo vyše 24

Z nich 759 odovzdalo starý mobilný telefón v predajni tejto spoločnosti a ostatní si aktivovali elektronickú faktúru. Za každý tento čin získali pre svoje mesto jeden bod. V ukončenom druhom ročníku súťaže v kategórii do 15 000 obyvateľov je poradie najlepších miest nasledovné – 1. Gelnica, 2. Myjava, 3. Veľký Krtíš. Nad 15 000 obyvateľov zvíťazila Banská Bystrica pred bratislavským Ružinovom a Košicami.

Ich samosprávy získajú po 3 300 eur na jesennú výsadbu novej zelene na verejných priestranstvách. Špeciálnu cenu 1000 eur na rovnaký účel dostane mesto Piešťany, pretože jeho obyvatelia odovzdali viac ako tretinu, presne 267 starých mobilov. Organizátori hodnotia súťaž kladne, pretože v porovnaní s prvým ročníkom vzrástol počet účastníkov o takmer 27 percent. To potvrdzuje, že Slováci rozmýšľajú a konajú ekologickejšie. Informácie o súťaži sú na internetovej stránke www.orange.sk/zelen.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM