Jakub Forgács Správy

Bystričania sa konečne dočkali. Pri novej autobuske opäť sprejazdnili chodník

Cesta zo železničnej na autobusovú stanicu sa v posledných dňoch ľuďom v Bystrici poriadne natiahla. Po obchádzke však už kráčať nemusia!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa konečne dočkali. Pri novej autobuske opäť sprejazdnili chodník
23
Galéria
Foto: Peter Braciník

„V závere uplynulého roka pritlačila samospráva na stavebnú firmu, ktorá v skoršom termíne spustila prevádzku kruhového objazdu. Zvýšený komfort pocítia aj peší cestujúci. Chodník spájajúci dočasnú autobusovú stanicu so železničnou je oddnešného dňa, 9. februára opäť sprejazdnený,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Uzavretie chodníka si v októbri uplynulého roka vyžiadali pokročilé stavebné práce na novej vstupnej bráne do Banskej Bystrice. Hoci sa zvýšila bezpečnosť, peším cestujúcim to spôsobilo výrazné obmedzenia a predĺženie trasy na vlakovú stanicu.

„Chodník sme museli odstaviť z technických dôvodov. Vďaka priaznivým klimatickým podmienkam mohol dodávateľ stavebných prác v posledných dňoch pokládku inžinierskych sietí dokončiť a opätovne, v tej istej trase, chodník sprejazdniť. Som rád, že cestujúca verejnosť môže po niekoľkých mesiacoch znova rýchlejšie a komfortnejšie prechádzať z dočasnej autobusovej stanice na vlakovú,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Vstup na chodník bude z dočasnej autobusovej stanice a od budovy železníc riadne označený.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo stavby novej bystrickej autobusky!

V OBRAZOCH: Nová bystrická autobuska pod snehovou prikrývkou
23
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM