Kultúra

Bystričania sa činili. Nového Harryho Pottera ponúkali medzi prvými na svete

O polnoci zo soboty na nedeľu sa celosvetovo začal predaj knihy Harry Potter a prekliate dieťa, na ktorú čakali priaznivci J. K. Rowlingovej deväť rokov.

Kniha Harry Potter a prekliate dieťa vyšla v anglickom jazyku (originálny názov Harry Potter and the Cursed Child) a medzi prvými sa k nej dostali aj fanúšikovia tohto čarodejníka v Banskej Bystrici. Ako uviedol Slavo Sochor z banskobystrického kníhkupectva Artforum, svoje brány výnimočne otvorili v nedeľu úderom 01.01 h a ku knihe sa tak mohli dostať všetci, ktorí ju túžili mať medzi prvými na svete. Ide už o ôsmy príbeh o známom čarodejníkovi, ktorý sa odohráva o 19 rokov neskôr po udalostiach z poslednej časti.

PREČÍTAJTE SI: Čarodejný svet Harryho Pottera opäť ožíva. Na obľúbené dielo čaká celý svet

Pozitívna odozva

„Reakcie boli pozitívne, vládla príjemná nočná atmosféra a pre ľudí, ktorí si prišli kúpiť knihu, to bol zážitok. Pokiaľ viem, prvá zákazníčka, ktorá si ju kúpila, ju už aj prečítala," reagoval Sochor. Podľa toho, čo vie, boli jediným kníhkupectvom na Slovensku, ktoré malo v noci otvorené. Po dnešnom raňajšom otvorení obchodných centier na Slovensku, kde sú kníhkupectvá, si mohol kúpiť knihu už ktokoľvek.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM