Jakub Forgács Správy

Bystričania opäť vyjdú do ulíc. Mestom povedie pochod Za slušné Slovensko

Už o pár dní sa v Bystrici chystá pochod, ktorý má poukázať na pálčivé problémy v našej krajine. Kadiaľ povedie?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania opäť vyjdú do ulíc. Mestom povedie pochod Za slušné Slovensko
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V Bystrici sa v piatok 28. septembra so začiatkom o 19:00 chystá pochod Za slušné Slovensko s podtitulom Nikam neodchádzame. „Pochod začneme na Námestí Slobody a prejdeme na Námestie SNP,“ uvádzajú organizátori z občianskej iniciatívy Nie v našom meste. Okrem toho sa pochody uskutočnia aj v Bratislave a Košiciach.

Chýba dôvera v štátnu moc

Organizátori pripomenuli, že ani po siedmich mesiacoch verejnosť nepozná vraha investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Rovnako nie je známy ani jej objednávateľ. Poukázali tiež na to, že od zostavenia vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) prešlo pol roka, ale nemajú pocit, že by presadil kroky, ktoré by pomohli, aby ľudia opäť začali veriť v štátnu moc. Pellegriniho vláda podľa nich nie je dôveryhodná.

„Je smutným konštatovaním, že napriek tomu, že vláda má za sebou už polrok svojho vládnutia, nevidíme zlepšenie, práve naopak zhoršenie situácie,“ uvádzajú.

Organizátori kritizujú ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD), pretože zatiaľ nepredstavila nový zákon o Policajnom zbore. Rovnako poukázali aj na únos vietnamského občana, problémy farmárov či situáciu so Slovenskou akadémiou vied .

Svetlom proti tme

„Počas celého pochodu, na znak našej úcty k Jánovi a Martine, našej vytrvalosti a nádeje, budeme svietiť lampášmi, mobilmi alebo baterkami. Svetlo vždy porazí tmu,“ dodávajú organizátori.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako to vyzeralo na protestoch Za slušné Slovensko na bystrickom Námestí SNP!

V OBRAZOCH: Bystričania vyšli opäť do ulíc, protestovali za slušné Slovensko
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM