Jakub Forgács Rôzne

Bystričania o obmedzeniach počas maratónu. Výsledky HLASOVANIA sú jednoznačné

Uzavreté cesty a stovky bežcov v uliciach nedávno priniesol 5. Banskobystrický maratón. Mnohí ľudia hromžili, iní zmeny v doprave uvítali. Ako však dopadlo hlasovanie našich čitateľov?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania o obmedzeniach počas maratónu. Výsledky HLASOVANIA sú jednoznačné
Zdroj: TASR

V meste pod Urpínom bežalo v nedeľu 4. septembra takmer 1 300 bežcov z viac než 15 krajín. Zápolili na veľkom športovom sviatku, kde museli zdolať desiatky kilometrov. Víťazom tradičného maratónu v uliciach Banskej Bystrice sa nakoniec stal bežec z Kene Wambugu Wilson Kamau časom 2:29:17. Na akciu sa však zniesla aj vlna kritiky od niektorých Bystričanov.

Jedna skupina ľudí ulice bez áut uvítala a úplné uzávierky viacerých ciest, ktoré maratón na pár hodín priniesol, nepovažovali za problém. Našli sa však aj takí, ktorí podľa vlastných slov mali problémy s cestou do práce či na nákupy. Rozhodli sme sa teda spustiť hlasovanie, v ktorom sme sa ľudí pýtali jednoduchú otázku: „Aký máte názor na obmedzenia počas 5. Banskobystric­kého maratónu?“

Obmedzenia sa podľa výsledkov hlasovania nepáčili iba 14,7 % našich čitateľov. 28,7 % hlasujúcich si myslí, že organizátori mohli aspoň čiastočne uvoľniť niektoré z uzavretých ciest v meste. Najviac, až 56,6 % ľudí, zvolilo možnosť, že ulice bez áut a takéto výnimočné obmedzenia im neprekážali.

Pozrite si v našej fotogalérii aj zábery z tohtoročného Banskobystrického maratónu!

Čítajte tiež:

FOTO: Bystrica ožila jarmočnou atmosférou. Námestím znel viachlasný horehronský spev

FOTO: Bystrické ulice zaplnili maratónski bežci. Zábery z veľkého športového sviatku

5. Banskobystrický maratón v OBRAZOCH
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM