Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystričania môžu zrelaxovať na jedinečnom podujatí. Ponúkne vskutku pestrý PROGRAM

V dnešnom uponáhľanom svete aj jedno malé pozastavenie a moment na oddych pri zaujímavých aktivitách robí s ľuďmi zázraky. Urobte si v sobotu čas na seba a príďte zažiť aktívny relax v komunite.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania môžu zrelaxovať na jedinečnom podujatí. Ponúkne vskutku pestrý PROGRAM
22
Galéria
Foto: Ján Žitniak

Relaxačný večer vznikol ako dobrovoľnícky projekt v Komunitnom centre Sásová v roku 2018, kedy sa konal dvakrát – v januári a júni. V sobotu 23. februára od 15:00 do 20:00 prichádza opäť so svojím programom pre malých aj veľkých, susedov, známych aj neznámych, už po tretíkrát. „Jeho cieľom je spájať ľudí v duchu pohody, harmónie, priateľstva a vzájomnej výmeny skúseností a inšpirácií ohľadne relaxovania, psychohygieny, zdravého životného štýlu, spojenia s prírodou, kultúry mysle, ducha i srdca, pestovania hodnôt dobra a lásky,“ uvádza jedna z organizátoriek Jana Boričová.

Podujatie taktiež zviditeľňuje činnosť komunít pôsobiacich v Komunitnom centre Sásová v oblasti relaxu a aktívneho oddychu. „Na podujatiach minulého prvého ročníka nechýbala joga, africké tance, fraktálna kresba, emočná výchova, muzikoterapia, zdravá výživa, čajovňa, vzácne kamene, prírodná kozmetika, bylinky, maľovanie hennou, aranžovanie z prírodných materiálov, ale aj umenie vo forme poézie, hudby či orientálneho tanca. Prebehla aj prednáška o využívaní liečivých rastlín a beseda o zvyklostiach našich predkov pri letnom slnovrate,“ vymenovala.

V sobotu sa návštevníci môžu tešiť na intuitívne hry pod vedením Milice Kollárovej, tanečnú terapiu s Alenkou Slivkovou, tvorivé dielne s OZ Sanare a ďalšími dobrovoľníkmi, ale aj besedu o vnútornej sile, sile myšlienok a technikách čistenia mysle s Rudom Kapolkom. "Umelecký program odštartujú ukážky japonského bojového umenia Iaidó v podaní Miroslava Kapustu a celé podujatie vyvrcholí koncertom meditačnej hudby sásovského talentovaného hudobníka a výrobcu hudobných nástrojov Eduarda Ritoka. Sprievodnými aktivitami budú už tradičná bylinková poradňa Elenky Pršancovej, ale aj ukážky shiatsu masáže Katky Saboovej, stánok venovaný energii vzácnych kameňov so Simonkou Hegedűsovou, farmársky stánok s Peťou Bodnárovou či ďalšie zaujímavé stánky a prekvapenia,“ doplnila Boričová.

Program:

  • 15:00 – 15:30 intuitívne hry (Milica Kollárová)
  • 15:30 – 16:00 tanečná terapia – sila tanca a jeho vplyv na psychiku človeka (Alenka Slivková)
  • 17:30 – 18:30 beseda o vnútornej sile, sile myšlienok, technikách čistenia mysle (Rudo Kapolka)
  • 18:30 ukážky japonského bojového umenia Iaidó (Miroslav Kapusta)
  • 19:00 koncert meditačnej hudby (Eduard Ritok)

  • 16:00 – 18:30 tvorivé dielne (OZ Sanare + dobrovoľníci)

Sprievodné aktivity:

  • 16:00 – 17:30 shiatsu masáž (Katka Saboová)
  • 16:00 bylinková poradňa o využití liečivých rastlín a duchovných príčinách chorôb (Elenka Pršancová)
  • 15:00 energia vzácnych kameňov (Simona Hegedűsová)
  • 15:00 farmársky stánok (Petra Bodnárová) a iné

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z predošlých Relaxačných večerov v Komunitnom centre Sásová!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM