Jakub Forgács Správy

Bystričania môžu využiť zaujímavú službu: Kvalitný KOMPOST dostanú bezplatne, FOTO

Zelený odpad, ktorý obyvatelia vytriedia do hnedých nádob určených na biologicky rozložiteľný komunálny odpad, sa mení na kvalitné organické hnojivo.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania môžu využiť zaujímavú službu: Kvalitný KOMPOST dostanú bezplatne, FOTO
4
Galéria

Banskobystričania môžu obohatiť svoje záhrady kompostom, bezplatne ho dostanú v zbernom dvore na Zvolenskej ceste v Banskej Bystrici. Pre jednu domácnosť je určených 200 litrov certifikovaného kompostu, ktorý si po dohode prevezmú do vlastných nádob. Informovala o tom vo štvrtok banskobystrická samospráva na sociálnej sieti.

Zelený odpad, ktorý obyvatelia vytriedia do hnedých nádob určených na biologicky rozložiteľný komunálny odpad, sa mení na kvalitné organické hnojivo. Ide o kompost, ktorý obohacuje pôdu o potrebné živiny. Podporuje tak zakorenenie priesad, stromov či kríkov. Zároveň predlžuje kvitnutie kvetov a zvyšuje úrodnosť.

Záujemcovia musia o kompost vopred požiadať na e-mailovej adrese: kompostbb@mariuspedersen.sk, následne im pridelia termín na prevzatie. Obvyklými termínmi sú utorky, stredy a štvrtky v čase od 9.00 do 17.00 hod.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystričania môžu požiadať o kvalitný kompost
4
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM