Marcel Páleš Správy

Bystričania môžu pomôcť prekonať slovenský rekord v objatiach: Kedy a kam prísť?

Odvážna myšlienka mladých ľudí sa stáva viac a viac reálnejšou. Celoslovenské podujatie Hug Day 2013 vzbudilo v Banskej Bystrici vlnu pozitívných reakcií, preto sa organizátori rozhodli pripraviť druhý ročník.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania môžu pomôcť prekonať slovenský rekord v objatiach: Kedy a kam prísť?
Zdroj: Dnes24.sk

Nevídaný úkaz v uliciach nášho mesta budú môcť vidieť občania už v stredu (26. júna) od 10-tej hodiny. Mal by to byť deň plný úsmevov, radosti a dobre naladených ľudí, ktorí svoje objatia budú rozdávať naozaj všade a ich snahou bude rozveseliť a vytrhnúť z každodenného stresu všetkých ľudí, ktorí sa nechajú objať. Hug Day je jediné podujatie svojho druhu na Slovensku, do ktorého sa môžu zapojiť skutočne všetci, malí aj veľkí, deti aj dospelí.

V stredu od 10-tej na námestí

Pre veľký úspech sa tento rok súčasťou kampane stane aj Banská Bystrica. ,,Deň objatí začína o 10-tej hodine na Námestí SNP, kde sa stretávajú všetci dobrovoľníci, ktorí budú s nápismi ´objatie zadarmo´ oslovovať ľudí a objatia rozdávať skutočne všetkým. Nezabudneme ani na úradníkov, kuchárky, šoférov, či škôlkarov," objasnil koordinátor Jaroslav Dodok.

Budú aj netradičné objatia

Druhý ročník tejto akcie chcú spraviť organizátori naozaj výnimočným. Cieľom je zapojiť nielen bežných ľudí, ale navštíviť aj rôzne organizácie, mestský úrad, neformálne skupiny, škôlky, detské domovy či obchodné centrá. Ako zdôrazňuje Jaroslav Dodok, ,,objatie si zaslúži každý."

Dobrovoľníci sa v našom meste pokúsia aj o hromadné objatia, ako napríklad obklopiť fontánu či vytvoriť ľudskú reťaz. Bez pomoci okoloidúcich to však nepôjde, preto organizátori vyzývajú, aby sa k nim pridali. Cieľom je rozdať tento rok viac ako 14 000 objatí. O to sa pokúsi približne 20 mladých ľudí, ktorí budú v tričkách podujatia Hug Day až do šestnástej hodiny na očiach.

…búrať predsudky a mýty

Deň objatí organizátori spojili aj s kampaňou „Bez nenávisti na internete“, prostredníctvom ktorej chcú informovať o netolerantnom správaní nielen na sociálnych sietiach. Aj vďaka symbolu srdca a objatia je cieľom búrať predsudky, mýty a uvádzať veci na pravú mieru.

,,Snažíme sa využiť našu tvorivosť, aby sme prilákali na Hug Day čo najväčšie množstvo ľudí. Ide nám predsa o to, aby mali ľudia z našej akcie dobrý pocit a pekné spomienky." pripomína Jaroslav Dodok.

Podujatie Hug Day 2013 sa presne o 10-tej hodine odštartuje prostredníctvom rádia Europa2 vo viac ako 25 slovenských mestách. ,,Koordinátorom podujatia je študentský spravodajský portál Student24.sk, ktorý už 27. júna vyhlási, či sa podarilo prekonať minuloročný rekord," povedal na záver Dodok.

slovenský rekord v objatiach
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM