Monika Obrtalová Futbal

Bystričania hrali lepšie, Senicu sme hravo zdolali

V úvodnom stretnutí nastúpili Záhoráci iba so štyrmi hráčmi, ktorí odohrali štvrtkový súboj proti MTK Budapešť. V ich hre bolo veľa nepresností a hostia pôsobili zohratejším dojmom.

**FK Senica – Dukla Banská Bystrica 2:3 (0:1) ** Góly: 63. Kóňa (11 m), 84. Varadi – 14. Hlinka, 46. Turňa, 60. Slančík. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Križko – Považanec, Gyömbér, 1965 divákov.

**Zostavy a striedania: ** FK Senica: Švenger – Krajčík, Koutný, Brabec, Frýdek – Wijlaars (56. Kalabiška), Kóňa, Štepánek (32. Križko) – Varadi, Blackburn (66. Diviš), Masaryk Dukla Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko – Považanec, M. Hlinka – Brašeň (90+ Vajda), Slančík (81. Rejdovian), Augustín (46. Pančík) – Matúš

Do prvej gólovej príležitosti sa dostal Seničan Blackburn, jeho strelu v poslednej chvíli tečoval hosťujúci obranca na rohový kop. Hosťom sa podarilo dostať do vedenia v 14. min po akcii a centri Brašeňa sa hlavou presadil Marek Hlinka 0:1. Záhoráci sa dostali do herného útlmu. v 21. min Kóňovu strelu z priameho kopu brankár kryl. Po tom to skúšal domáci Varadi, jeho hlavička išla nad. Na druhej strane po centri Augustína zakončoval Hlinka v dobrej pozícii vedľa.

Úvod druhého polčasu vyšiel výborne hosťom. Turňa tvrdou strelou z 35 metrov prekvapil nesústredeného brankára Švengera a bolo 2:0. Do trojgólového vedenia išli banskobystričania v 60. minúte. Slančík dostal krátku prihrávku od Považanca a nekompromisnou strelou pod brvno zavesil. Domáci tréner Psotka sa potom striedaniami snažil oživiť hru Senice. V 62. min Gyömbér fauloval v pokutovom území Masaryka a nariadenú penaltu s prehľadom premenil Kóňa. Záhoráci sa snažili otočiť vývoj zápasu, dvakrát skúšal strelecké šťastie Kalabiška, ale gólovo sa nepresadil. Iskierku nádeje vykresal v 84. min Varadi, ktorý Masaryka strelou z otočky znížil na rozdiel gólu.

Ešte v tej istej minúte mohlo byť vyrovnané, no Divišov projektil z 25 metrov brankár Boroš končekmi prstov vyrazil na roh. V samom závere sa do dvoch zakončení dostali hostia, Pančíkov technický pokus obtrel ľavú žrď senickej obrany a Brašeňovu strelu Švenger vyrazil. V nadstavenom čase mohol vyrovnať kanonier Masaryk, dostal sa zoči-voči brankárovi, no ten jeho strelecký pokus vyrazil na roh. Hostia sa tak radovali z prekvapujúceho víťazstva.

Zdeněk Psotka, tréner Senice: „Predviedli sme sa rozpačitým výkonom a robili sme veľa chýb. Nie je to výhovorka, ale v takomto zložení hralo mužstvo prvýkrát, nezohratosť bola výrazná.“

Norbert Hrnčár, tréner Dukly: „Som spokojný s výkonom i výsledkom. Vedeli sme, ako ťažký zápas nás čaká. Dobre sme bojovali vpredu, získali sme veľa lôpt. Teší ma aj to, že sme si vypracovali množstvo šancí.“

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM