Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystričania čoskoro zažijú hody: V hlavnej úlohe budú cestoviny

Tešiť sa môžete na cestovinové ochutnávky, detský cestovinový bufet a poradňu pediatra, školu varenia, ale aj workshop prípravy domácich cestovín a omáčok.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania čoskoro zažijú hody: V hlavnej úlohe budú cestoviny
Zdroj: TASR

Ako každý rok, ani tento nemôžu chýbať na tradičné Fončorďácke komunitné hody. Už 8. ročník obľúbeného podujatia sa uskutoční v piatok 22. novembra od 13:00 do 19:00 v priestoroch Komunitného centra Fončorda a bude niesť podtitul Slávnosť cestovín.

„Tento rok bude tematicky všetko o cestovinách v našej gastronómii, v rodinách, jedálničku detí, dospelých, ľudí s rôznymi zdravotnými obmedzeniami i gurmánskymi chuťami,“ približujú organizátori z Komunitného centra Fončorda.

„Naučíme vás ich po domácky a zdravo pripravovať, konzumovať, aranžovať i to, ako inak ako na konzumáciu, ich môžete kreatívne využiť. Nebudú chýbať zaujímaví hostia, profi poradcovia a veľa inšpirácií a dobrých nápadov,“ dodávajú.

Tešiť sa môžete na cestovinové ochutnávky, detský cestovinový bufet a poradňu pediatra, školu varenia a workshop prípravy domácich cestovín a omáčok, bezlepkové cestoviny, tvorivú rodinnú pasta dielňu, burzu receptov, cestovinovú čitáreň a knižnicu, výstavu cestovín, cestovinový kvíz aj hry a súťaže.

Chcete sa pridať do organizačného tímu dobrovoľníkov alebo partnerov v spolupráci? Každá pomoc je vítaná. Ozvite sa na: kcfoncorda@gmail.com alebo 0917 505 922.

V priloženej fotogalérii nájdete aj krásne zábery z lampiónového sprievodu v uliciach Bystrice, ktorý sa konal pred pár dňami!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zábery z lampiónového sprievodu v uliciach Bystrice
20
Galéria
Foto: Lukáš Pšenčík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM