Kultúra

Bystričania, chýba vám opera? Takto môžete byť s umelcami spojení aj počas pandémie

Skalní fanúšikovia opery spoznali krátkodobé i dlhodobé plány opery a tiež, čo ovplyvňuje výber predstavení, ktoré budú hrať, keď sa ukončia protipandemické opatrenia. Pýtate sa ako?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, chýba vám opera? Takto môžete byť s umelcami spojení aj počas pandémie
Zdroj: TASR

Štátna opera (ŠO) v Banskej Bystrici pozvala v utorok svojich priaznivcov vypočuť si najnovší podcast Opera Viva! na webe a sociálnej sieti, kde dramaturgička Alžbeta Lukáčová „vyspovedala“ umeleckého šéfa a sólistu opery Šimona Svitka. Informovala o tom Katarína Uhríková, vedúca propagácie banskobystric­kej opery.

„Umelecký šéf prezradil, ako je to s veľkooperným titulom Turandot, ktorý mal už niekoľko premiérových termínov, no stále nebol uvedený. Venoval sa i téme, či je divadlo schopné uvádzať inscenácie bez hosťujúcich umelcov zo zahraničia a ďalším zaujímavostiam. Šimon Svitok odhaľuje tiež niečo zo svojho súkromia, jeho plány, prekonanie ochorenia COVID-19, ale aj ako sa udržiava v speváckej kondícii,“ dodala Uhríková.

Skalní fanúšikovia ŠO spoznali krátkodobé i dlhodobé plány opery a tiež, čo ovplyvňuje výber predstavení, ktoré budú hrať, keď sa ukončia protipandemické opatrenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM