Jakub Forgács Správy

Bystričania, bývate v rodinnom dome? V TÝCHTO dňoch čakajte zásielku od mesta

Pre zabezpečenie zberu vytriedených zložiek komunálneho odpadu od rodinných domov v roku 2024 bude v týchto dňoch distribuovaných 30 kusov vriec do každej domácnosti.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, bývate v rodinnom dome? V TÝCHTO dňoch čakajte zásielku od mesta
Zdroj: pixabay.com

So zberom vytriedených zložiek komunálneho odpadu v individuálnej bytovej výstavbe sa v Banskej Bystrici začalo od 1. augusta tohto roka. Do viac ako 4 300 rodinných domov boli distribuované prostredníctvom zazmluvnenej spoločnosti 240 l nádoby na papier a 120 l vrecia na plasty, kovy a viacvrstvové kombinované materiály. Informoval o tom Miroslav Strelec z Kancelárie primátora.

„Pre zabezpečenie zberu vytriedených zložiek komunálneho odpadu od rodinných domov v roku 2024, bude v týchto dňoch distribuovaných 30 ks vriec do každej domácnosti spoločne s brožúrou „Kam s komunálnym odpadom v Banskej Bystrici v roku 2024“,“ uviedol Strelec.

Ak by obyvateľom rodinných domov vrecia neboli doručené alebo im vznikne nárok na službu počas roka, je možné si podľa Strelca vrecia na plasty, kovy a viacvrstvové kombinované materiály prevziať v Zbernom dvore v Radvani pri železničnej stanici. Otváracie hodiny sú v pracovných dňoch od 8:30 do 17:30 hod. a v sobotu od 8:30 do 17:00 hod. Informácie je možné získať na tel. čísle: 048/ 418 61 88.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM