Monika Obrtalová Rôzne

Bystričania bez hokeja nezostanú!

Banskej Bystrici ako jednému z mála miest na Slovensku hrozilo, že zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta nebudú vysielané na žiadnom námestí či verejnom priestranstve. Fanúšikovia z mesta pod Urpínom by tak boli odkázaní l

V Banskej Bystrici si vzhľadom na nepriaznivú finančnú situáciu mesta pritiahli opasky a rozhodli sa šetriť. Aj preto mesto na námestí žiadnu veľkoplošnú projekciu neprichystalo a radnica sa tak spoľahla na rôzne pivárne, puby či kaviarne, kde si ľudia budú môcť hokej vychutnať do sýtosti. Situáciu sa však rozhodla zmeniť skupina poslancov mestského zastupiteľstva, ktorá v spolupráci s prevádzkovateľom reklamnej veľkoplošnej LED obrazovky na Námestí Slobody pripravila priame prenosy zo zápasov slovenskej reprezentácie. Fanúšikovia sa tak pod obrovským LED panelom, ktorý je dokonca najväčším na strednom Slovensku, môžu zísť už v piatok o 20:15, kedy Slovensko odohrá svoj prvý duel na šampionáte proti Slovinsku.

Neostane však len pri sledovaní hokeja! „Priamo na mieste budú pripravené aj stánky s občerstvením v podobe alkoholických a nealkoholických nápojov, stánky s tradičnými jarmočnými pochúťkami ako sú klobásy či grilované mäso,“ hovorí jeden z organizátorov akcie s podtitulom Banskobystrická hokejová dedina, poslanec mestského zastupiteľstva Daniel Karas a pokračuje: //„Mesto Banská Bystrica tiež poskytne 30 stolov a 60 lavíc, kde si budú môcť fanúšikovia sadnúť, sledovať hokej alebo sa občerstviť.“ // Medzi stánkami nebude chýbať ani prezentačný stánok hokejového klubu HC´05 Banská Bystrica, v ktorom si budú môcť záujemcovia zakúpiť nielen klubové suveníry, ale aj predmety s tematikou majstrovstiev sveta či šály v národných farbách.

Menej šťastia majú v susednom Zvolene. Tam budú fanúšikovia odkázaní jedine na sledovanie zápasov doma či v baroch. Veľkoplošná obrazovka totiž bude v úvode šampionátu chýbať. Ak však športové výsledky Slovenska budú zo zápasu na zápas lepšie a lepšie, jej inštalácia je aj v meste pod Pustým hradom veľmi reálna.

mm Foto: webnoviny.sk

Bystričania bez hokeja nezostanú!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM