Hokej

Bystričania a Zvolenčania sa sekajú aj počas rozcvičky: Čo sa odohralo na ľade?

Banskobystrický kapitán Ivan Ďatelinka po zápase situáciu trochu zľahčoval. Podobne sa k celej situácii vyjadril aj zvolenský kapitán Radovan Puliš.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania a Zvolenčania sa sekajú aj počas rozcvičky: Čo sa odohralo na ľade?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Štvrťfinálová séria Kaufland play off Tipos extraligy medzi Banskou Bystricou a Zvolenom má náboj nielen počas zápasu, ale už aj pred ním. Už pod Pustým hradom sa strhla potýčka pri prekračovaní či obsadení červenej čiary na ľade počas predzápasovej rozcvičky a pod Urpínom vyvrcholila v utorok večer dokonca aj šarvátkou.

Vyhrotené emócie

Najviac boli rozohnení banskobystrický útočník Alex Výhonský a zvolenský obranca Jozef Sládok. Na všetko prihliadal jeden z arbitrov, avšak iba spoza dverí za mantinelom snažiac sa hvízdaním do píšťalky situáciu upokojiť. „Už to bolo u nás vo Zvolene. Ja neviem, kto tým čo myslí. Podľa mňa sú to také veci, ktoré sú úplne zbytočné. Nech chalani hrajú férovo, nech hrajú tvrdo, to je všetko v poriadku, ale neviem kto týmto čo vidí a sleduje, nuž stalo sa. Ja v tom však zmysel nevidím. Ak sa nejaký hráč postaví pri rozcvičke na červenú čiaru a budeme sa za to hneď biť a sekať, no tak sa môžeme sekať na rozcvičke a uvidíme potom, kto zostane, koľkí hráči z tohto súboja zostanú a môžeme potom začať hrať hokej,“ vyjadril sa k uvedenému incidentu asistent trénera Zvolena Andrej Kmeč.

Šarvátku počas predzápasovej utorňajšej rozcvičky tretieho štvrťfinálového stretnutia play off sledoval zo striedačky aj asistent trénera Banskej Bystrice Ivan Droppa. Ten k tomu uviedol: „Treba si uvedomiť, že sú to emócie. To je za prvé. Za druhé už tam bola potýčka vo Zvolene práve pre to, že zvolenskí hráči prechádzajú na našu stranu, kde sa my rozcvičujeme. Nevieme, či to chceli aj teraz vyprovokovať, že prejdú na našu stranu. Je logické a normálne, že si našu stranu budeme brániť. V tomto ohľade je prirodzené, že tam niečo vzniklo.“

Reakcie kapitánov

Banskobystrický kapitán Ivan Ďatelinka po zápase situáciu trochu zľahčoval: „Čo k tomu povedať… Sú to len také doberačky, nič vážne sa nestalo.“ Podobne sa k celej situácii vyjadril aj zvolenský kapitán Radovan Puliš: „Bolo to aj u nás vo Zvolene. Sú to emócie, patrí to k športu. A to je na tom to pekné, že sa ide na hranu. Ja som na rozcvičke pri červenej čiare nebojoval, ja bojujem až cez zápas.“ Skúsený 30-ročný útočník HKM Zvolen radšej pochválil fanúšikov z oboch táborov. Na ich margo dodal: „Atmosféra play off derby je výborná. Je super hrať pred toľkými divákmi po dva a pol roku. Klobúk dole pred každým jedným človekom, ktorý príde na štadión podporiť svoje mužstvo.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM