Jakub Forgács Správy

Bystričan Vladimír s rodinou nelenil: Niekoľko hodín roboty stálo za to, FOTO

Sklenené fľaše, pneumatiky, WC misa aj desiatky vriec odpadu. Pozrite, koľko toho v Bystrici dokázala vyzbierať jedna rodina za štyri hodiny!

Ilustračný obrázok k článku Bystričan Vladimír s rodinou nelenil: Niekoľko hodín roboty stálo za to, FOTO
28
Galéria
Foto: Vladimír Bállek

Vladimír Bállek je členom Banskobystrického spolku okrášľovacieho a ochranného BBSOO, v ktorom sa venujú obnove historických pamiatok v Banskej Bystrici. Zároveň je aj členom Občianskej rady Jakub-Kostiviarska. To, že na meste mu záleží, dokázal so svojou rodinou aj v týchto dňoch.

WC misa aj ŠPZ auta

V pondelok absolvoval s manželkou Lenkou a synom Dominikom brigádu v Kostiviarskej, popri sásovskej komunikácii vedúcej na Šachtičky. Hoci spočiatku predpokladal, že potrvá hodinku, nakoniec to bolo štyrikrát viac.

„Mimo bežných rozhádzaných smetí, plastových fliaš, papierov, plechoviek, sklenených fliaš a pneumatík, sme objavili aj palubnú dosku z auta, TV, stoličky, ŠPZ auta, vysávače, laminátovú podlahu, bandasky, vedrá, umývadlo, WC misu či oblečenie,“ vymenoval.

Okrem toho ich zaskočilo aj 30–40 vriec plných mix odpadu. „Nepochopím, keď už to niekto má nahádzané vo vreci, prečo to vyhodí do prírody!? Cestou zo Šachtičiek? A ešte sme to tam neskončili – došli nám vrecia,“ pokračoval Bállek.

Chcete priložiť ruku k dielu?

„Chráňme si prostredie a okolitú prírodu, v ktorej žijeme, veď je nádherná. Lebo raz o ňu môžeme prísť a potom bude neskoro,“ spomenul a vyzval aj ďalších Bystričanov, aby sa zapojili. „Vrecia a odvoz zabezpečí po dohode mesto,“ doplnil Bállek.

Brigádovať bol s rodinou aj v sobotu. Vtedy mu pomáhal druhý syn Patrik aj 70-ročný otec. Ako dodal, podobné akcie sa snaží robiť v rámci voľného času pre dobrý pocit, keď sa dá a viesť aj svoje deti k takému správaniu.

Mesto každoročne organizuje na jar akciu „Za krajšie mesto“. Keďže sa teraz život občanov riadi sprísnenými pravidlami spojenými s koronavírusom, aj táto akcia bola presunutá na neurčito. Ale ľudia by podľa slov Bálleka nemali čakať len na nejakú výzvu, ale mali by sa riadiť pocitmi a ak to tak cítia, môžu pre svoj krajší život niečo urobiť. Samozrejme, pri dodržaní všetkých pravidiel. Takže sú ideálnejšie len akcie s pár ľuďmi.

Zábery z pondelkovej brigády nájdete v priloženej fotogalérii!

OBRAZOM: SIla, koľko odpadu v Bystrici vyzbierala jedna rodina za štyri hodiny
28
Galéria
Foto: Vladimír Bállek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM