Jakub Forgács Krimi

Bystričan čelí vážnemu prúseru: Tento inzerát si mal radšej poriadne rozmyslieť!

Banskobystričan sa dostal do pozornosti colníkov! Tých zaujal uverejnený inzerát na internete. Inzerát ich pozornosť upútal natoľko, že neváhali a vyrazili do akcie.

Ilustračný obrázok k článku Bystričan čelí vážnemu prúseru: Tento inzerát si mal radšej poriadne rozmyslieť!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrickí colníci podľa vlastných slov zaistili destilačné zariadenie, ktoré bolo ponúkané na predaj prostredníctvom inzerátu uverejneného na internete. „„Predám originálnu medenú pálenicu na pevné palivo, 1× použitá 120l medený dvojitý kotol. + návod na použitie + dopravu zabezpečím.“ Prostredníctvom tohto inzerátu ponúkal občan z Banskej Bystrice cez internet na predaj funkčné destilačné zariadenie,“ uviedla Katarína Podhorová, vedúca oddelenia organizačného z Colného úradu Banská Bystrica

Ako pokračovala, banskobytrickí colníci na základe uverejneného inzerátu vykonali kontrolný nákup zameraný na overenie pravdivosti informácii týkajúcich sa inzerátu. „Počas kontroly colníci zistili, že fyzická osoba ponúka na predaj funkčné destilačné zariadenie aj s dokumentáciou,“ pokračovala Podhorcová so slovami, že uvedené zariadenie pritom nebolo zaregistrované na colnom úrade v zmysle zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojoch.

„Predávajúci sa dopustil správneho deliktu a za porušenie povinností vyplývajúcich zo zákona mu hrozí pokuta vo výške od 30 eur do 3 000 eur,“ uviedla Podhorcová. Ako dodala, zároveň sa dopustil aj trestného činu za neoprávnené prechovávanie zariadenia na výrobu liehu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM