Jakub Forgács Iné športy

Bystrica zažije Olympijský deň. Prinesie zápolenie aj autogramiádu športových hviezd

Pod Urpínom sa bude vo veľkom športovať. Na čo všetko sa môžete tešiť počas Olympijského dňa?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažije Olympijský deň. Prinesie zápolenie aj autogramiádu športových hviezd
4
Galéria
Zdroj: TASR

Bystrica zažije Olympijský deň 2017, ktorý sa uskutoční v piatok, 23. júna 2017 v Banskej Bystrici. Dejiskom bude park pod „Pamätníkom SNP. Slávnostné otvorenie bude od 10:00 a športová časť sa skončí o 12:00. Po nej bude nasledovať autogramiáda olympionikov,“ uviedla Dominika Mojžišová z kancelárie primátora.

„Hlavnou náplňou Olympijského dňa 2017 v Banskej Bystrici budú behy v štyroch vekových kategóriách chlapcov aj dievčat (materské školy, prvý a druhý stupeň základných škôl a stredné školy) na okruhu v areáli parku. V rámci sprievodných akcií si účastníci budú môcť vyskúšať streľbu z laserových zbraní, kin-ball aj bubble futbal, zoznámia sa s džudom, jumpingom na trampolínach aj s lezením na lezeckej stene,“ pokračovala. Počas hlavného Olympijského dňa sa uskutoční aj vyhodnotenie fotografickej súťaže SOV „Sme jeden tím“ a vystúpenie tanečnej skupiny Brečtan.

„Na záver podujatia, od 12:00, bude hodinová autogramiáda známych športovcov– medailistov z Ria de Janeiro, členov štvorkajaka Erika Vlčeka, Juraja Tarra, Denisa Myšáka a Tibora Linku, viacnásobných olympionikov – strelca Juraja Tužinského, atlétky Martiny Hrašnovej, rýchlostnej kanoistky Martiny Kohlovej a biatlonistky Janky Daubnerovej-Gerekovej, ako aj viacnásobnej paralympijskej víťazky v športovej streľbe Veroniky Vadovičovej,“ dodala Mojžišová.

Foto: ilustračné

FOTO: Olympijské festivaly detí mesta Banská Bystrica
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM