Kultúra

Bystrica zažije NAJVÄČŠÍ tanečný festival: Láka MIMORIADNY program aj Laci Strike

Štvordňový tanečný kemp je predzvesťou najväčšieho slovenského tanečného festivalu The Legits Blast, ktorý sa začína koncom týždňa v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažije NAJVÄČŠÍ tanečný festival: Láka MIMORIADNY program aj Laci Strike
14
Galéria
Zdroj: TASR/Dušan Hein

Kemp, ktorý štartuje v pondelok, je súčasťou vzdelávacieho projektu Mladí sú budúcnosť. „Tento kreatívny projekt je neodmysliteľnou súčasťou festivalu a každý rok sa na ňom zúčastňuje čoraz viac detí, mládeže, ale aj dospelých,“ uvádzajú organizátori.

Workshopy aj battle

„Kemp podporuje tanečnú komunitu nielen na lokálnej, ale aj celosvetovej úrovni. Dávame mladým účastníkom príležitosť rozvíjať svoje schopnosti v nezabudnuteľnej atmosfére, a to všetko s podporou našich svetových mentorov,“ hovorí jeden z koordinátorov podujatia Miroslav Križan.

Milovníci tanca a hudby sa počas štyroch dní môžu tešiť na množstvo vzdelávacích workshopov, inšpiratívnych diskusií, tanečných battlov, graffiti writingu a vystúpení. Po minuloročnej skúsenosti sa organizátori rozhodli zaradiť v rámci obsahovej náplne projektu aj beatbox workshop. „Milovníkov hudby poteší aj workshop, ktorý sa bude venovať témam DJ-ingu, samplingu, diggingu a scratchingu, a to všetko v prítomnosti tých najskúsenejších umelcov z celého sveta,“ pripomínajú organizátori.

Aj počas tohto ročníka čaká účastníkov diskusia. „Každým rokom si totiž čoraz viac uvedomujeme, aké dôležité je hovoriť o hip-hopovej kultúre, komunite, rozdieloch a rozmanitosti, ale predovšetkým aj o sociálnej tolerancii a umeleckej slobode,“ dopĺňa Križan.

Viac o mimoriadnom programe podujatia sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Najmedzinárodnejší festival The Legits Blast pod Urpínom v OBRAZOCH
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM