Hokej

Bystrica vykorčuľuje proti Popradu v play off iba druhýkrát. V sezóne mali navrch kamzíci

Bude to iba druhá konfrontácia Banskej Bystrice a Popradu v histórii play off. Prvá séria sa datuje do semifinále sezóny 2010/2011 a po výsledku 4:3 na zápasy ju vyhrali Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica vykorčuľuje proti Popradu v play off iba druhýkrát. V sezóne mali navrch kamzíci
8
Galéria
Zdroj: TASR

Iba druhýkrát v histórii play off najvyššej slovenskej hokejovej súťaže nastúpia proti sebe tímy z Banskej Bystrice a Popradu. Rovnako ako v roku 2011 aj tentoraz pôjde o semifinálovú konfrontáciu. Tabuľkové postavenie po základnej časti posúva do role favorita „baranov“, vzájomné zápasy však vyzneli lepšie pre „kamzíkov“.

Popradčania dlhodobo predstavujú neobľúbeného súpera pre Banskú Bystricu. Nevoňali jej už v základnej časti sezóny 2017/2018 a štyri z piatich vzájomných zápasov vyhrali aj v dlhodobej časti ročníka 2018/2019. Popradčania vo štvrťfinále vyradili vo východniarskej sérii Košice a medzi štvoricu najlepších tímov súťaže sa prebojovali po troch štvrťfinálových vypadnutiach prvýkrát od roku 2015. Aj proti Banskej Bystrici začnú sériu na ľade súpera, na ktorého ako piaty tím stratili po základnej časti 13 bodov (102–115).

Víťaz základnej časti spod Urpína si v piatich štvrťfinálových zápasoch splnil rolu favorita a vyradil Detvu, pričom zaujal štyrmi čistými kontami. „Barani“ sa netaja ambíciami dosiahnuť zlatý hetrik a na triumfy z rokov 2017 a 2018 by radi nadviazali tretím, k tomu však potrebujú zdolať súpera, proti ktorému im to výsledkovo príliš nejde.

Bude to iba druhá konfrontácia Banskej Bystrice a Popradu v histórii play off. Prvá séria sa datuje do semifinále sezóny 2010/2011 a po výsledku 4:3 na zápasy ju vyhrali Popradčania.

Vzájomné zápasy v základnej časti 2018/2019 z pohľadu Banskej Bystrice: 2:5, 1:2, 2:5, 3:2, 2:5

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Barani s kamzíkmi skrížili hokejky na popradskom ľade
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM