Jakub Forgács Správy

Bystrica sa zapojí do protestu na cestách. Vodiči zbystrite, chystá sa blokáda

Pripravte sa na obmedzenia! Už o pár dní sa v Bystrici chystá blokáda priechodov. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Bystrica sa zapojí do protestu na cestách. Vodiči zbystrite, chystá sa blokáda
2
Galéria

Nechceme kamióny pod našimi oknami! Tak nazvala Iniciatíva stredné Slovensko (ISS) ďalšiu zo svojich plánovaných akcií. Okrem toho, že sa Banská Bystrica stane v stredu, 29. novembra dejiskom programovej konferencie za účasti všetkých členov otvoreného združenia a regionálnych ZMOS-ov stredného Slovenska, v poobedňajších hodinách sa viaceré mestá zapoja do protestných akcií. Uzavretím kritických úsekov ciest chcú opätovne poukázať na kolabujúcu dopravu vo svojich regiónoch a dosiahnuť od kompetentných konkrétne riešenia.

„Z niektorých banskobystrických mestských častí sa stali tranzitné koridory pre kamiónovú dopravu, ktorá výrazne znižuje kvalitu života obyvateľov. Preto sa aj mesto Banská Bystrica ako člen Iniciatívy stredné Slovensko zapája do série protestných akcií. V stredu, 29. novembra od 15:30 sa zablokujú na pol hodinu priechody pre chodcov na Novom Svete a na ceste pri výjazde zo Šalkovej,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková. Blokáda sa bude konať aj vo Zvolene.

Vedenie mesta vyzýva obyvateľov, aby sa pridali a podporili aktivity v snahe dosiahnuť dobudovanie kvalitnej cestnej infraštruktúry. Za dobudovanie modernej cestnej siete a severojužného prepojenia Slovenska už stihli členovia ISS rozbehnúť petičnú akciu. V Banskej Bystrici je petícia dostupná v Klientskom centre mestského úradu, v Informačnom centre na Námestí SNP i v Robotníckom dome. Primátor Ján Nosko zároveň adresoval list banskobystrickým inštitúciám – Akadémie umení, Univerzite Mateja Bela, Slovenskej zdravotníckej univerzite, vysokej škole Hochschule Fresenius i Rooseveltovej nemocnici, aby sa tiež zapojili a pomohli s jej šírením.

V OBRAZOCH: Protestná akcia zablokuje bystrické priechody
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM