Jakub Forgács Správy

Bystrica ruší ďalšie podujatia. Nosko: Poľavili sme v dodržiavaní potrebných opatrení

Z dôvodu stúpajúceho počtu nakazených v Bystrici prídeme aj o obľúbený Primátorský punč a ďalšie plánované podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica ruší ďalšie podujatia. Nosko: Poľavili sme v dodržiavaní potrebných opatrení
14
Galéria

Iba v piatok sa zatvorili terasy bystrických reštaurácií. Je to dôsledok nových opatrení ktoré predstavil hlavný hygienik SR Ján Mikas. Bystričania teraz prídu aj o ďalšie podujatia spojené s predvianočným obdobím. Informoval o tom bystrický primátor Ján Nosko v statuse na svojej facebookovej stránke.

„Tešil som sa, ako vám tento týždeň predstavím podrobné trasy a časy Primátorského punču, ktorý sme sa vzhľadom na pandémiu koronavírusu rozhodli zorganizovať v inom, prijateľnejšom režime. V tomto neľahkom období sa však všetko mení z minúty na minútu, a žiaľ, aj napriek našej snahe to nie je inak ani v tomto prípade,“ uviedol Nosko,

Situácia sa zhoršuje

„Poľavili sme v dodržiavaní potrebných opatrení, čo sa odzrkadlilo aj na štatistikách,“ píše Nosko, ktorý poukázal na vysoké počty nových prípadov v okrese Banská Bystrica a rast chorobnosti.

„Podľa odborníkov súvisí nárast výskytu COVID-19 so zvýšenou mobilitou obyvateľov za posledné dva týždne, s intenzívnym stretávaním sa ľudí so svojimi známymi a rodinami, ale aj s prebiehajúcimi epidémiami vo viacerých zariadeniach a spoločnostiach na území BBSK. Z dôvodu zhoršujúcej sa situácie a rapídnemu nárastu pozitívne testovaných ľudí nám RUVZ odporučil zrušiť plánované podujatia,“ vysvetlil Nosko.

Rušia podujatia

„Táto situácia ma vôbec neteší a uvedomujem si, že ľuďom chýba sociálny kontakt a celkovo návrat do bežných dní,“ pokračoval so slovami, že z dôvodu stúpajúceho počtu nakazených sa rozhodli zrušiť Primátorský punč a ďalšie plánované podujatia v Robotníckom dome a v Radnici na Námestí SNP.

„Banskobystri­čania, verím, že to pochopíte a budete sa v predsviatočnom období i počas Vianoc správať zodpovedne. Stále platí staré známe, že to, ako sa správame dnes, ovplyvní naše fungovanie v najbližších mesiacoch,“ dodal Nosko.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery zatvorených bystrických terás!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Terasy pred bystrickými reštauráciami zívajú prázdnotou
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

ZODPOVEDNÉ SPRÁVANIE JE NEVYHNUTNÉ Tešil som sa, ako vám tento týždeň predstavím podrobné trasy a časy Primátorského...

Posted by Ján Nosko on Monday, December 14, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM