Monika Obrtalová Rôzne

Bystrica je pre Gogolu srdcová záležitosť

Jedným z kandidátov na post primátora Banskej Bystrice je aj súčasný hovorca štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky Peter Gogola. Na dnešnej tlačovej konferencii novinárom predstavil témy, ktoré bude v prípade svojho zvolenia prioritne riešiť. Je

Kandidáta na primátora prišiel dnes podporiť aj Miroslav Rybár, ktorého mnohí poznajú vďaka časopisu Bystrický Superman. Rybár je v súkromnom živote podnikateľ a Gogolu podporí nielen pri stratégii predvolebnej kampane, ale aj jej financovaní. „Dlho som hľadal osobu, ktorá by spĺňala požiadavky na primátora, o ktorých som písal v minulom čísle Supermana. Našťastie sa mi ho podarilo nájsť, a preto som sa nakoniec sám rozhodol nekandidovať za primátora. Podporím ho aj pri financovaní reklamnej kampane. Všetko sú to peniaze z mojej podnikateľskej činnosti,“ vyjadril sa na adresu kandidáta Petra Gogolu Miroslav Rybár, ktorý chce do kampane investovať približne 33 tisíc eur. Svoju podporu mu vyjadrili aj strany KDH a Most – Híd. „O podporu nás žiadali aj pán Baník aj pán Vážny, no nakoniec sme sa priklonili k Petrovi Gogolovi. V jeho prospech hralo to, že je nezávislý, teda sa bude zodpovedať priamo občanom. Navyše je to človek, ktorý dokáže osloviť široké spektrum ľudí,“ vyjadril svoj názor Roman Kovalčík z KDH.

Gogola bol členom skupiny, ktorá poukázala na tunelovanie štátnych lesov. Takéto odhodlanie chce využiť aj v boji o primátorské kreslo. „Dávno som sa naučil, že pokiaľ chcete niečo dosiahnuť, musíte mať silné odhodlanie a buldočí stisk,“ začal Gogola. „Moja vízia tohto mesta nie je o tom, že bude obklopené komínmi a denne cez neho prejdú tisícky áut. Chcem toto mesto premeniť na centrum turistického ruchu, využiť potenciál historických a kultúrnych pamiatok, ale aj vzdelaných ľudí,“ povedal. Sám takisto priznal, že nemá priame skúsenosti s politikou, ale to nie je pre neho problémom. „Primátor nemusí všetkému rozumieť. Mal by byť ale obklopený ľuďmi, ktorí mu vedia pomôcť. Sám takúto skupinu mám, pretože nie som osamelý jazdec a rád si nechám poradiť,“ vyjadril sa na adresu 7 – členného tímu, ktorú tvorí práve Rybár, bývalá riaditeľka základnej školy, súčasný zamestnanec mestského úradu a ďalší, ktorých nechcel menovať.

Gogola nevylúčil spoluprácu s politickými stranami, ktoré ho v boji o primátorské kreslo odmietli podporiť. „V prípade svojho zvolenia si vyberiem ľudí, ktorí prejdú konkurzom a budú vybratí na základe svojich schopností a znalostí. Pokiaľ bude niekto z inej politickej strany a je na danú prácu odborne spôsobilý, morálne bezúhonný a má manažérske schopnosti, budem na to samozrejme prihliadať,“ priznal. Gogola chce vo svojej predvolebnej kampani staviť na osobný kontakt s občanom. Zameriavať sa chce hlavne na seniorov a mladých, ktorí podľa jeho slov majú veľa čo povedať.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM