Jakub Forgács Správy

Bystrica eviduje desiatky MIGRANTOV denne: Prioritou je BEZPEČNOSŤ obyvateľov, tvrdí mesto

Zvýšený výskyt migrantov je zapríčinený tým, že na území mesta sídli Riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície Banská Bystrica, ktorého úlohou je riešenie nelegálnej migrácie.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica eviduje desiatky MIGRANTOV denne: Prioritou je BEZPEČNOSŤ obyvateľov, tvrdí mesto
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

V uplynulých týždňoch je evidovaný v Banskej Bystrici zvýšený pohyb migrantov. „Ide zhruba o 30 až 40 ľudí denne, predovšetkým z krajín tretieho sveta, ako Sýria či Afganistan, kde prebieha vojenský konflikt. Zdržiavajú sa tu jeden, maximálne dva dni z dôvodu migračnej trasy do západnej Európy. Hoci Banská Bystrica nie je ich cieľovou destináciou, obyvatelia mesta cítia isté napätie a potenciálne nebezpečenstvo,“ uviedla hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová so slovami, že samospráva, ale aj všetky kompetentné zložky štátu, sa situáciu snažia riešiť a stav podrobne monitorujú.

Prečo práve v Bystrici?

Zvýšený výskyt migrantov je podľa Adamovičovej zapríčinený tým, že na území mesta sídli Riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície Banská Bystrica, ktorého úlohou je riešenie nelegálnej migrácie.

„Zdržiavajú sa najmä v mestskej časti Radvaň, konkrétne v okolí Tesca, na Sládkovičovej, Radvanskej a Bernolákovej ulici, ako aj v centre mesta. Po absolvovaní administratívneho procesu v týchto miestach čakajú na ďalší odvoz smerom do západnej Európy,“ píše hovorkyňa.

Viac o tom, ako na situáciu s migrantmi reaguje mesto, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM