Marcel Páleš Samospráva

Bulharská návšteva v Radnici: Viceprimátorka prijala veľvyslankyňu Margaritu Ganeva

Viceprimátorka mesta Banská Bystrica Katarína Čižmárová prijala vo štvrtok veľvyslankyňu Bulharskej republiky J. E. Margaritu Ganeva v budove Radnice. Tá sa prišla pozrieť pod Urpín aj na výstavu.

Ilustračný obrázok k článku Bulharská návšteva v Radnici: Viceprimátorka prijala veľvyslankyňu Margaritu Ganeva
Zdroj: Dnes24.sk

Veľvyslankyňa Bulharskej republiky prišla do Banskej Bystrice na vernisáž výstavy, ktorú organizuje Veľvyslanectvo Bulharskej republiky v Slovenskej republike, mesto Banská Bystrica a Bulharský kultúrny inštitút.

Bystrica má v Bulharsku partnerské mesto

S viceprimátorkou Katarínou Čižmárovou diskutovali o možnej spolupráci bulharskej strany s naším mestom. Od roku 2005 má Banská Bystrica svoje partnerské mesto aj v Bulharsku. Je ním Montana.

„Veľvyslankyňa Bulharskej republiky informovala viceprimátorku o stretnutiach, ktoré absolvovala v rámci svojej návštevy v Banskej Bystrici a zdôraznila, že dvere bulharského veľvyslanectva sú predstaviteľom mesta vždy otvorené,“ uviedla hovorkyňa mesta Martina Kanisová.

Bude slovanský dom v Banskej Bystrici?

Okrem oblasti cestovného ruchu spomenuli aj možnosť spolupráce v oblasti vzdelávania a v ekonomickej oblasti. „Verím, že sa nám podarí zrealizovať založenie slovanského domu v Banskej Bystrici, ktorého súčasťou budú aj aktivity bulharských združení na Slovensku,“ uviedla viceprimátorka Katarína Čižmárová a dodala: „Veľký význam vidím aj vo vzájomnej kooperácii vo vedeckej oblasti a rozvoji cestovného ruchu.“

Na stretnutí sa zúčastnila aj riaditeľka Bulharského kultúrneho inštitútu v Slovenskej republike Elena Arnaudová. Bulharský kultúrny inštitút v Bratislave organizuje výstavy výtvarníkov, ktorí sú nejakým spôsobom spätí s Bulharskom. Medzi ich aktivity patria aj prezentácie kníh, literárne večery, kurzy bulharského jazyka, konferencie. Bulharský kultúrny inštitút pôsobí ako prostredník medzi bulharskými a slovenskými inštitúciami, organizáciami a spolkami.

Foto: Mesto BB

Bulharská veľvyslankyňa v BB
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM