Rôzne

Buďte opatrní: Na Slovensku sa môže nachádzať nebezpečná kozmetika

V slovenských obchodoch si spotrebiteľ môže kúpiť nebezpečné kozmetické výrobky. Úradom to nahlásili kontrolné orgány v Nórsku a Holandsku.

Ilustračný obrázok k článku Buďte opatrní:  Na Slovensku sa môže nachádzať nebezpečná kozmetika
Zdroj: Webnoviny.sk

V slovenských obchodoch sa môžu nachádzať nebezpečné kozmetické výrobky, upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenskej republiky. Do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) ich nahlásili kontrolné orgány v Nórsku a Holandsku.

Toto sú nebezpečné výrobky

Nebezpečné môžu byť výrobky na bielenie pokožky Orient Pearl, whitening pearl beauty & spot removing suite vyrobený na Taiwane, ďalej Whitening spot removing set z Číny a Seven Herbal – Wrinkle De Crease vyrobený v Pakistane.
Vo všetkých troch kozmetických výrobkoch zistili prítomnosť medi. ,,Meď sa akumuluje v ľudskom organizme a môže spôsobiť poškodenie nervového systému," upozorňuje hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný.

Pozor však aj na tieto výrobky

Zdraviu škodlivé môžu byť aj svietiace farby na pokožku značky Paint Glow Products, ktoré pochádzajú zo Spojeného kráľovstva. ,,Výrobky predstavujú mikrobiologické riziko, pretože v nich bol zistený výskyt nepovoleného patogénneho mikroorganizmu Pseudomonas aeruginosa, ktorý môže spôsobiť zápaly kože, slizníc a ucha," varuje hlavný hygienik.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM