Monika Obrtalová Kultúra

Britské centrum oslavuje 5. výročie

Štátna vedecká knižnica si dnes pripomína 5. výročie otvorenia Britského centra. Pri tejto príležitosti sa popoludní v priestoroch ŠVK uskutoční slávnostné stretnutie. Podujatia sa zúčastní veľvyslankyňa Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severné

Pri príležitosti osláv 5. výročia Britského centra je pre čitateľov ŠVK dnes a v stredu pripravený sprievodný program. A to stretnutie s pani Aislou Domanovou s názvom „Cudzinec na Slovensku“. V átriu knižnice slávnostne otvoria výstavu fotografií autora Ivana Janka s názvom Kráľovská svadba, ktorá zachytáva momenty zo svadby princa Williama a Kate Middletonovej. Britské centrum bude otvorené pre širokú verejnosť celý deň v rámci Dňa otvorených dverí. Interaktívny seminár „Kto si myslíme, že sme? Porovnanie stereotypov Británie a Slovenska“ sa bude zajtra konať pre učiteľov a študentov anglického jazyka. Centrum v tento deň tiež pripravuje workshop určený pre učiteľov základných a stredných škôl „Zdroje na vyučovanie angličtiny“.

Referentka pre styk s verejnosťou ŠVK Ivana Bičanovská priblížila, že Britské centrum bolo v knižnici oficiálne otvorené 3. októbra 2006 za prítomnosti vtedajšej veľvyslankyne Judith McGregor. Poslaním centra je pomáhať používateľom knižnice pri vzdelávaní sa v anglickom jazyku, vytvárať vzájomné kontakty a budovať dlhodobé vzťahy medzi Slovenskom a Spojeným kráľovstvom Veľkej Británie a Severného Írska. Informuje o aktivitách British Council na Slovensku a poskytuje čitateľom možnosť absenčných a prezenčných výpožičiek kníh a časopisov. V spolupráci s British Council organizuje semináre a workshopy pre učiteľov. Súčasťou činnosti centra sú podujatia ako diskusné kluby, exkurzie a interaktívne hodiny pre študentov. Britské centrum za päťročné pôsobenie navštívilo takmer 20.000 čitateľov, bolo vypožičaných okolo 18.000 kníh, zorganizovalo sa 54 diskusných klubov a navštívilo ho 3100 študentov a žiakov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM