Tlačové správy

Brankár Tomáš chce v budúcnosti kráčať po stopách hokejovej legendy Lašáka!

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige sú v plnom prúde, takisto ako odmeňovanie talentovaných športovcov cez Fond pre budúcnosť športu. Spoločnosť Niké prostredníctvom tohto populárneho projektu podporila za necelý rok desiatky hokejových subjektov a novú generáciu hokejistov.

Ilustračný obrázok k článku Brankár Tomáš chce v budúcnosti kráčať po stopách hokejovej legendy Lašáka!
Zdroj: Niké

Medzi nimi aj Tomáša Gálika, ktorý má veľký športový sen a to stať sa úspešným brankárom.

Tomáša, ktorý sa hokeju venuje odmalička, si na podporu z Fondu pre budúcnosť športu vybral kapitán HC '05 Banská Bystrica Ivan Ďatelinka. „Tomáša som si vybral preto, lebo je neskutočný makač. Aj po zápase trénuje ďalšie štyri hodiny a okrem toho sa naplno venuje škole. Vďaka grantu z Fondu si chce kúpiť novú lapačku a vyrážačku. Keďže dobre viem, aké je brankárske remeslo náročné, som rád, že môžem takýmto spôsobom prispieť k dobrej veci,“ povedal kapitán banskobystric­kého klubu.

Keď sa o podpore z Fondu pre budúcnosť športu dozvedel samotný Tomáš, podľa slov jeho otca tejto správe sprvoti nechcel veriť, ale následne ho premohla obrovská radosť. „Je vďačný za to, že si môže kúpiť potrebné veci a zúčastniť sa hokejových kempov. Aktuálne vyberáme výstroj pre ďalšiu sezónu, pretože Tomáš dosť podrástol,“ povedal jeho otec Peter, ktorý vyzdvihol aj projekt spoločnosti Niké.

Fond pre budúcnosť športu je skvelý nápad a predovšetkým veľká pomoc ako pre mladých športovcov, tak aj pre rodičov, ktorí chcú podporovať svoje deti v športovej aktivite. Je to veľká podpora, pretože napríklad brankárska výstroj je veľmi drahá. Deti si teda aj vďaka tomuto projektu plnia svoje sny,“ uviedol.

Po stopách majstra sveta

Tomáš sa začal venovať hokeju, keď mal päť rokov. Už po úvodných tréningoch ho to ťahalo do bránky a svojho času sám požiadal trénera, aby mohol chytať. Netrvalo dlho a začal pôsobiť na pozícii brankára.

Jeho veľkým snom je vydať sa o niekoľko rokov po stopách hviezdy majstrovských spotov Niké, majstra sveta z Göteborgu v 2002 Jána Lašáka. Tak ako legendárny brankár, aj Tomáš by rád trénoval mladé hokejové talenty.

Zdroj: Niké

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM