Michal Majer Hokej

Bitku o Hron vyhrala opäť Bystrica!

Ďalšie derby medzi Banskou Bystricou a Zvolenom má opäť rovnakého víťaza. Sú ním Barani spod Urpína, ktorí síce dvakrát v zápase prehrávali, ale dokázali stav otočiť vo svoj prospech. Pred skvelou kulisou si tak opäť pripisujú tri body, tentokrát vša

HC'05 B. Bystrica – HKM Zvolen 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

**Góly: **21. a 60. Hudec, 36. Cebák, 44. Paľov – 11. Chovan, 25. Pucher

Rozhodcovia: Baluška – Štefík, Orolin, vylúčení 5:2, presilovky 0:2, v oslabení 0:0, zmeny 21. navyše Cebák – 31. bez Šimurdu, 35. navyše Zuzin, 3319 divákov.

V pohronskom derby sa už tradične na ľade iskrilo a najmä v závere 2. tretiny za nerozhodného stavu stúplo napätie až do krajnosti. Od začiatku sa zápas zvrtol na pozornú hru obrán. Zvolenčania vedomí si útočnej sily súpera hru zavreli, forčekovali len s jedným hráčom a medzi obrannou modrou a červenou vytvorili trojnásobnú hradbu tiel. Domáci sa nevedeli na ľade nájsť, dosť sa trápili a s navlhnutým pušným prach dlho na presný zásah čakali.

Hostia vyťažili dva góly z presiloviek, pri prvom v 11. min, ktorému predchádzala žŕdka Čierneho, Chovan po Haščákovej presnej nahrávke nekompromisne z prvej prekonal Šimonoviča a dostal Zvolenčanov na koňa. Úvod 2. tretiny však nezvládli, na ľad vkročili trochu zaspato a aj po 36 sekundách pykali. Po trháku a prečíslení Tománkova nahrávka našla Hudeca a Škrečko v bránke nemal šancu. V 25. min po Bokrošovej strele od modrej dorazil puk do bránky Pucher, ani tento gól však nespôsobil nejaký prevrat. Po Cebákovej strele od modrej v 36. min sa zrovnalo skóre a navodilo aj primerané napätie pred záverečnou tretinou.

Viac šťastia si užili v 44. min domáci, hneď po buly Paľovovu strelu tečoval obranca Hranáč tak nešťastne, že prekvapil aj brankára Škrečka. V 47. min mohol Baláž po spolupráci s Pucherom vyrovnať, to by však musel pred prázdnou bránkou trafiť puk. Pred zrakom trénera slovenskej reprezentácie Glena Hanlona spálil poistku na víťazstvo v 52. min Cebák po bravúre Škrečka, na druhej strane vychytal Puchera v 55. min Šimonovič a skóre sa zmenilo až pri power play hostí. Presne 48 sekúnd pred koncom vykorčuľoval Škrečko z bránky, no o 18 sekúnd neskôr Hudec z polovice ihriska spečatil skóre.

Zdroj: TASR

Bitku o Hron vyhrala opäť Bystrica!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM