Krimi

Bitka, lúpež a znásilnenie. Stretnutie v bystrickom nákupnom centre sa zmenilo na horor

Žena z Bystrického okresu zažila doslova peklo. Zo slov polície až zamrazí.

Ilustračný obrázok k článku Bitka, lúpež a znásilnenie. Stretnutie v bystrickom nákupnom centre sa zmenilo na horor
4
Galéria
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil 33-ročného muža, občana Bulharska s evidovaným trvalým pobytom na území Slovenskej republiky, zo zločinu znásilnenia, zločinu lúpeže, prečinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Poškodenú ženu z okresu Banská Bystrica, v piatok (15.3.) v popoludňajších hodinách, vylákal na stretnutie do nákupného centra v Banskej Bystrici. Poškodená prišla na stretnutie autom a zaparkovala v podzemnej garáži, kam prišiel aj on na svojom aute. Približne po troch hodinách jej násilím vzal kľúče od jej auta a donútil ju k tomu, aby si sadla k nemu do jeho auta, pričom ju odviezol a bezúčelne vozil po Zvolene,“ pokračovala hovorkyňa.

„Počas toho ju bil päsťou, ťahal ju za vlasy a pod hrozbou násilia jej vzal mobil. Vo večerných hodinách sa s poškodenou vrátil do obchodného centra, kde ju nechal zamknutú vo svojom aute, bez mobilu a bez možnosti odísť z auta,“ povedala ďalej Faltániová s tým, že jej auto preparkoval z podzemnej garáže na parkovacie miesto v blízkosti nákupného centra a následne ju odviezol na Donovaly, kde zabezpečil ubytovanie v hoteli.

„Počas registrácie hostí recepčnou, sa poškodenej podarilo nechať na pulte recepcie lístok, na ktorom bol rukou napísaný text: „Prosím pomôžte mi volajte políciu som tu násilím bojím sa mám strach! Pomôžte mi!!!“, po čom sa presunuli do izby hotela. Aj napriek jej nesúhlasu ju v izbe znásilnil. V tom čase už recepčná volala na políciu a pod zámienkou zlého parkovania, ich policajti vylákali von z hotela, kde mužovi obmedzili osobnú slobodu,“ uviedla ďalej policajná hovorkyňa.

Ako doplnila, po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. „V nedeľu (17.3.) sudca okresného súdu rozhodol o jeho vzatí do väzby. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 5 až 10 rokov,“ dodala Faltániová.

Foto: ilustračné

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM