Jakub Forgács Iné športy

Procházková pred olympiádou v Soči: Bude to náročné, ale som pripravená na všetko

Slovenské bežecké lyžovanie poslalo do Soči skromnú štvorčlennú výpravu, ktorej líderkou je Alena Procházková (29), členka LK Slávia UMB Banská Bystrica. Prečítajte si, ako naša úspešná bežkyňa na lyžiach vidí svoju účasť na olympiáde a z čoho má najväčšie obavy.

Ilustračný obrázok k článku Procházková pred olympiádou v Soči: Bude to náročné, ale som pripravená na všetko
Zdroj: Webnoviny.sk

„Nechcem hovoriť o konkrétnych ambíciách, ale poteší ma, ak vydám zo seba všetko to, čo mám natrénované,“ hovorila Procházková ešte pred začiatkom olympijskej sezóny. "Bude to náročné, ale som pripravená na všetko. V talianskom Livigne som absolvovala kvalitné vysokohorské sústredenie, kde boli dobré podmienky na lyžovanie. S prípravou som spokojná,“ skromne podotkla pred piatkovým odletom do dejiska ZOH 2014.

Náročné trate aj nestabilná bezpečnosť

Na olympijských tratiach absolvovala takmer presne pred rokom dvoje preteky Svetového pohára, v ktorých obsadila 18. (skiatlon) a 24. miesto (šprint voľne). Pamätá si ešte, aké boli v stredisku Červená Poľana trate? „Áno. Boli sme tam na predolympijskej próbe, trate poznám, sú náročné a vo vysokohorskom prostredí je to ešte znásobené. Čo sa týka počasia, dopodrobna sme to neštudovali. Na internete som však našla možno aj päť Červených Poľán a v niektorej z nich ukazovalo aj –20°C,“ zasmiala sa Procházková.

Banskobystrická šprintérka na lyžiach prezradila, že tesne pred odchodom musela myslieť aj na možné komplikácie v Soči. Tie sa týkajú nestabilnej bezpečnostnej situácie v Rusku.

Cíti obavy z atentátnikov

„Keď som sa dopočula o tých atentátnikoch, osobne sa trochu obávam, čo sa bude diať. Bojím sa, či prídeme späť v poriadku, ale verím, že nakoniec sa nič zlé nestane. Rusi sľúbili posilniť bezpečnostné zložky. A čo sa týka kontrol, mám skúsenosti z Turína a Vancouveru. Aj keď v Soči nás budú kontrolovať zrejme ešte prísnejšie,“ podotkla Procházková.

Voľna si počas nadchádzajúcich dvoch týždňov veľa neužije. Ak sa aj nejaké pritrafí, spojí sa prostredníctvom internetu s najbližšími doma na Slovensku. „Nehovorím, že budem vkuse zavesená na počítači, ale ak budem mať chvíľku, venujem ju takto rodine. Prihlásená som aj na slávnostný úvodný ceremoniál. Chcem si to tam užiť,“ lúčila sa Procházková.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM