Monika Obrtalová Futbal

Bezgólová remíza Dukly so Žilinou

V 25. kole Corgoň ligy privítali bystrickí futbalisti na svojom trávniku majstra zo Žiliny. Hoci zápas sľuboval zaujímavú zápletku, nakoniec oba tímy veľa umenia nepredviedli. Napriek tomu mala k víťazstvu bližšie Dukla, ktorá však svoje najväčšie ša

** Dukla Banská Bystrica – MŠK Žilina 0:0**

Rozhodca Smolák, ŽK: Pleva, Brašeň – Šourek, 3140 divákov

//Dukla B. Bystrica:// Pindroch – Poljovka, Adámik, Hlinka, Hučko – Pančík, Pleva (90+. Kupčík), Prekop, Brašeň – Hesek (81. Johancsik), Jakubko
//MŠK Žilina:// Krnáč – Mabouka, Štrba, Šourek, Mráz – Gergel (89. Fótyik), Škvarka (55. Zošák), Guldan, Majtán – Ceesay, Lietava (75. Pich)

Žilinčania pod Urpínom vsadili na pozornú defenzívu a keďže domáci vytiahli podobné zbrane, šancí, či iných vzrušujúcich momentov sa zrodilo pramálo. Aj preto mohol Duklu mrzieť moment v 14. min keď Hesek presnou kolmicou poslal do úniku Jakubka, no ten zoči voči brankárovi Krnáčovi neuspel. Silný vietor fúkal do chrbta domácim, žiadali sa aj strely z diaľky, len dva pokusy Heseka, v 26. min vedľa a v 39-tej do stredu bránky, však Krnáča nevystrašili. Hostia v žiadnej činnosti súpera nezatienili, obyčajne útočili do plných a na hrote nič nevymysleli, ba ani lopty nelietali tam, kde by mali a nováčik v bránke, mladý Pindroch, vážnejšie situácie neriešil.

V 51. min sa v šestnástke uvoľnil Brašeň a akcii chýbal už len gól, ktorému zabránil pohotový Krnáč. Domáci aj po zmene strán pôsobili živšie a naopak, Žilinčania dosť neprebudene. V 63. min zahodila Dukla už tretiu čistú šancu, Hesek hlavou posunul loptu pred voľného Plevu a jeho pokus skončil vedľa pravej žrde. Aj razantný priamy kop v podaní Poljovku zapôsobil nádejne, zhruba meter nad brvnom, tlak domácich narastal a chýbalo mu už len korenie. Na Štiavničkách sa občas zdvihol silný vietor, ktorý pripravil aj zopár úsmevných momentov s nevyspytateľne plachtiacou loptou i nebezpečné s lietajúcim reklamným panelom. V 74. min Jakubkova hlavička našla v bránke len pokojne stojaceho Krnáča a s pribúdajúcimi minútami sa zápas nasmeroval na bezgólovú remízu. Majstrovi spod Dubňa nesvedčal fakt, že ani raz normálne netrafil medzi žrde a Pindroch v bránke bol úplne bez práce.

Zdroj a foto: TASR

Bezgólová remíza Dukly so Žilinou
1
Galéria
futbalbbza
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM