Aktualizované Hokej

Bez gólov sa vyhrávať nedá: Barani si na michalovskom brankárovi vylámali zuby

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 9. kole Tipos extraligy nad HC ´05 Banská Bystrica 1:0 po predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Bez gólov sa vyhrávať nedá: Barani si na michalovskom brankárovi vylámali zuby
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V bránke domácich nastúpil Stanislav Škorvánek, ktorý prišiel na jednozápasovú výpomoc zo Žiliny. Tímy predviedli v prvej tretine viacero nepresností, napriek tomu bolo k videniu niekoľko príležitostí na skórovanie. V 10. minúte mohol skóre otvoriť Kukuča, ale pred brankárom hostí Belányim neuspel. Domáci neskórovali ani zo závaru v 14. minúte, na opačnej strane sa Škorvánek vyznamenal pri príležitosti Bretona a po následnej strele Šoltésa zazvonila konštrukcia bránky. Zmenu bezgólového skóre nepriniesla ani 87-sekundová presilovka Michaloviec o dvoch hráčov. V nej mal sľubnú šancu Cameranesi, ale žŕdka tentoraz zazvonila za Belányim.

Podobný obraz hry mala aj druhá tretina. Škorvánek zmaril v 25. minúte pokus Boldižára, na opačnej strane Belányi zvládol zmätok okolo svojej bránky a zneškodnil príležitosť Kukuču.

Gól nepriniesla ani tretia tretina. V nej mal výbornú príležitosť domáci Fournier, ale na Belányim stroskotal rovnako ako Regenda v presilovke v 55. minúte. Krátko na to mali presilovku hostia, v ktorej si vytvorili tlak a aj niekoľko šancí, ale Škorvánka neprekonal ani Tamáši pohotovou strelou bez prípravy.

Rozhodnutie prišlo už po 35. sekundách predĺženia. Domáci útočník Keränen, ktorý strelou z ostrého uhlu prekvapil Belányiho – 1:0.

Podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM