Monika Obrtalová Rôzne

BBSK získal financie na opravu 2 sociálnych zariadení

Zlepšenie podmienok pre poskytovanie služieb užívateľom Domovov dôchodcov a Domovov sociálnych služieb. To je hlavný cieľ dvoch pripravovaných projektov, ktoré skvalitnia život obyvateľom týchto zariadení.

Domov dôchodcov a Domov sociálnych služieb Hriňová získal viac ako milión eur na vybudovanie dvojposchodovej prístavby medzi dvoma objektmi. „Súčasný stav vstupu neumožňuje bezbariérový prístup a voľný pohyb po zariadení. Realizáciou projektu a vybudovaním výťahov sa sprístupní celé zariadenia čím sa docieli rovnocennosť poskytovania služieb všetkým klientom zariadenia. Odstránime bariéry a dokážeme tak vytvoriť dôstojné prostredie pre oddych a spoločenských život klientov,” povedal riaditeľ DD a DSS Hriňová Pavel Čemerička. V Hriňovej sa po dokončení dočkajú aj nového vybavenia kuchyne a jedálne.

Na čulý stavebný ruch sa už pripravujú aj v DD a DSS v Žiari nad Hronom. Toto zariadenie čaká komplexná rekonštrukcia a modernizácia v celkovej hodnote 2 638 782 eur. Alžbeta Kilíková, manažérka kvality v DD a DSS v Žiari nad Hronom vidí najväčšie pozitíva rekonštrukcie v tom, „že sa zvýši štandard ubytovania, celé zariadenie bude bezbariérové a zmodernizuje sa rehabilitácia.”

Obnovu čakajú aj či spoločné priestory, ktoré sa vďaka renovácii rozšíria. Banskobystrický samosprávny kraj získal v oboch prípadoch 95% prostriedkov z regionálneho operačného programu. Infraštruktúra sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately. Zvyšných 5% poskytuje z vlastných zdrojov. Rekonštrukcia objektov začne v septembri 2010 a hotová bude o dva roky.

Zdroj: BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM