Jakub Forgács Správy

BBSK rieši KRITICKÝ nedostatok lekárov: Otvoril novú ambulanciu pre dospelých, FOTO

BBSK doteraz prevádzkuje detskú a pľúcnu ambulanciu v Detve, kardiologické ambulancie má vo Veľkom Krtíši a v Revúcej a všeobecná lekárka pre dospelých ordinuje pod hlavičkou kraja v Haliči.

Ilustračný obrázok k článku BBSK rieši KRITICKÝ nedostatok lekárov: Otvoril novú ambulanciu pre dospelých, FOTO
8
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

V priestoroch polikliniky na Hornej ulici v Banskej Bystrici otvoril v pondelok Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v poradí už šiestu vlastnú ambulanciu v kraji. Ordinovať v nej bude nová všeobecná lekárka pre dospelých Barbora Koperdáková, ktorá vymenila pôsobenie v nemocničnej službe v Brezne za samostatnú prax a prijala ponuku BBSK nastúpiť do kompletne vybavenej ambulancie.

Nedostatok lekárov

Ako konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter, lekárov pre dospelých je v Banskej Bystrici nedostatok. V zmysle verejnej minimálnej siete je potrebných 52 lekárov, obsadených je však 44 miest, a teda osem lekárov stále chýba. Kritickú situáciu s nedostatkom ambulantných lekárov preto BBSK rieši aj zriaďovaním vlastných krajských ambulancií. Ide o jednorazovú investíciu 10-tisíc eur.

„Vďaka aktivite nášho kraja bude dostupnosť všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre dospelých v krajskom meste opäť o niečo lepšia. Hovoríme pritom aktuálne o viac ako 70-tisíc dospelých pacientoch, ktorí v Banskej Bystrici potrebujú všeobecno-lekársku starostlivosť,“ podotkol Lunter.

BBSK doteraz prevádzkuje detskú a pľúcnu ambulanciu v Detve, kardiologické ambulancie má vo Veľkom Krtíši a v Revúcej a všeobecná lekárka pre dospelých ordinuje pod hlavičkou kraja v Haliči.

Viac o tom, aký príspevok môžu získať lekári, sa dočítate na nasledujúcej strane.

V OBRAZOCH: Kraj otvoril ďalšiu vlastnú ambulanciu pre dospelých
8
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM