Michal Majer Rôzne

BBSK plánuje 144 kilometrov nových ciest

V najbližších mesiacoch sa cesty Kriváň – Hriňová – Detvianska Huta – Látky a Hriňová - Vrch Slatina dočkajú konečne rekonštrukcie. Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja podpísal zmluvu so spoločnosťou Skanska BS, ktorá má jednu z najhorších

Takmer 30 kilometrový úsek prejde komplexnou rekonštrukciou a modernizáciou. Cesta sa zosilní, dostane novú vrstvu, rozšíria sa autobusové zastávky a vymenia sa poškodené zvodidlá. Priamo v meste Hriňová pribudne nový kruhový objazd. BBSK za obnovu cesty zaplatí viac ako 2 milióny eur. 95 percent finančných prostriedkov získal kraj zo štrukturálnych fondov a 5 percentami prispeje z vlastných zdrojov.

V súčasnosti je pripravených až 8 projektov, na ktoré kraj získal peniaze zo štrukturálnych fondov. Vďaka ním sa v najbližšom období začne renovácia 144 kilometrov ciest, ktoré zahŕňajú úseky Ráztoka – Nemecká, Látky – Kokava nad Rimavicou, Lučenec – Trenč, Hontianske Moravce – Dudince, Hontianske Moravce – Súdovce, Pavlovce – Rimavská Sobota, Pavlovce – Abovce, Klenovec – Hnúšťa a vonkajší dopravný okruh mesta Zvolen.

Zdroj: Úrad BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM