Monika Obrtalová Basketbal

Basketbalisti pomohli tým najmenším

Hráči ŠKP Banská Bystrica dnes symbolicky odovzdali šek na 650 eur do rúk Jána Novotného, primára Chirurgického oddelenia s prijímovou a onkochirurgickou ambulanciou v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. Aj takýmto spôsobom

„Prvotný podnet darovať peniaze vznikol u nášho trénera Maroša Kováčika. My sme boli jeho nápadom nadšení a radi sme túto myšlienku podporili. Je to skutočne dobrá vec a takýmto spôsobom by mali pomáhať aj iné kluby,“ hovorí o vzniku celej akcie kapitán klubu Vladimír Hovaňák.

Suma 650 eur nie je na prvý pohľad vysoká, ale spolu s ostatnými peňažnými darmi pomôže tým, ktorí to najviac potrebujú. „Tieto peniaze plánujeme investovať do prístroja, ktorý pomôže deťom s cystickou fibrózou. Toto ochorenie je v súčasnosti neliečiteľné, ale aspoň deťom uľahčí už aj tak dosť ťažký život,“ povedala o tom, kam darované peniaze poputujú Zuzana Rosinská z právneho oddelenia DFNsP v Banskej Bystrici.

Hráči banskobystrického ŠKP prispeli jedným eurom za každý dosiahnutý bod v zápasoch play-off. Za päť vyhratých zápasov sa im napokon podarilo zohnať 310 eur a svojou „troškou“ prispeli aj funkcionári klubu. Basketbalisti tak symbolicky svoju silu, rýchlosť, obratnosť a radosť z hry pretavili nielen v snahu o vybojovanie víťazstva, ale aj v prospech pomoci chorým pacientom. „Škoda toho posledného zápasu s Nitrou. Mrzí nás nielen prehra, ale aj to, že sme za prípadnú výhru nepridali ďalšie euro pre deti v nemocnici,“ povedal s ľútosťou kapitán ŠKP Banská Bystrica.

ŠKP BB
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM