Monika Obrtalová Hokej

Baranov posilnia útočníci Hvila a Jabrocký

Extraligový klub HC'05 Banská Bystrica získal do svojich radov dvojicu útočníkov Lukáša Hvilu a Jaroslava Jabrockého, ktorí podpísali zmluvy do konca prebiehajúcej sezóny. Dvadsaťdeväťročný Hvila odštartoval sezónu v slovinskom klube HK Jesenice

V uplynulom ročníku dopomohol „baranom“ k bronzovým medailám, keď v základnej časti v 42 zápasoch strelil desať gólov a k tomu pridal 20 asistencií. V play off nazbieral v 13 dueloch desať bodov. Tridsaťjedenročný Jabrocký doteraz pôsobil v českom prvoligovom tíme Piráti Chomutov. Vlani hral za Martin a švédsky druholigový Vasteras, za ktorý odohral dvanásť duelov s bilanciou 4+4.

„Sme radi, že po dobrej spolupráci s agentom obidvoch hráčov Romanom Gracom sa nám podarilo zrealizovať príchod Lukáša a Jara. Očakávame od nich, že budú produktívni a pomôžu Banskej Bystrici k zvýšeniu streleckej efektivity, keďže momentálne sa v tomto smere trápime,“ uviedol pre oficiálnu stránku klubu športový manažér Vlastimil Plavucha s tým, že obaja by mali hrať už v piatok proti Martinu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM