Jakub Forgács Hokej

Baranom trojgólový náskok nepomohol: Zo Skalice si neodniesli ani bod

Bystrickí hokejisti prišli do Skalice s jediným cieľom - získať tri body. Zápas dobre rozohrali, viedli 3:0, no opäť doplatili na nepozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Baranom trojgólový náskok nepomohol: Zo Skalice si neodniesli ani bod
Zdroj: TASR

Hostia hrali už od 2. minúty presilovku pri vylúčení Brendla, ale domáci sa ubránili. Od úvodných minút sa hral svižný hokej. Hostia presnejšie kombinovali a častejšie strieľali, domáci sa snažili pri útočnej snahe hostí brániť celou päťkou. V 8. minúte dostali možnosť hrať presilovku aj domáci, vylúčenie Ziga však mohli využiť hostia, keď unikol White, ale trafil len hornú žrdku Romačíkovej bránky. V 11. minúte prišla ďalšia presilovka hostí za zlé striedanie domácich, ale bez gólového efektu. V 14. minúte Brendl len tesne minul tvrdou strelou Wiikmanovu bránku. Následne bol vylúčený Hudec, domáci však vyrobili tradičnú chybu a na 0:1 prudkou strelou po ľade dal Matoušek. V 18. minúte čistú gólovú možnosť nepremenil Brendl. V poslednej minúte 1. tretiny bol vylúčený Gachulinec, túto výhodu však domáci na vyrovnanie nevyužili. Hostia na 0:2 zvýšili Gachulincom po zaváhaní Romančíka vo vlastnom bránkovisku.

V 24. minúte svoju ďalšiu výbornú možnosť nevyužil Brendl, vzápätí nebol dôsledný pri zakončení Hudec. V 25. minúte sa čakalo na verdikt videorozhodcu, ktorý potvrdil gól Whitea na 0:3. Na 1:3 na tretíkrát konečne trafil v 28. minúte Brendl. Rovnaký hráč mohol vo vlastnom oslabení opäť skórovať, ale Wiikman jeho blafák kryl. Na 2:3 znížil Komínek, keď mali hostia vylúčeného Handlovského. Bystričania kontrovali na 2:4 Kytnárovou strelou zblízka. V poslednej päťminútovke sa domáci ubránili pri dvoch oslabeniach.

Hneď v úvode 3. tretiny zo skrumáže na 3:4 znížil Stloukal. V 43. minúte prekvapil strelou zápästím Wiikmana Horváth a bolo 4:4. V 48. minúte Romančík vytesnil dobrú strelu Kytnára nad svoju bránku. V tejto časti zápasu sa hra vyrovnala, domáci zrýchleným korčuľovaním eliminovali prevahu hostí z prvých dvoch tretín. V 54. minúte presne nahral oslávenec Školiak, ktorý hral svoj 900. extraligový zápas, Juríkovi a ten otočil skóre na 5:4 pre domácich. V dramatickom závere, keď sa párkrát zaskvel brankár Romančík, domáci výsledok poistili Štumpfom na 6:4 pri power-play do práznej bránky. Skaličania tak po dlhom čase okúsili chuť víťazstva v riadnom hracom čase nad favorizovaným tímom hostí.

Hlasy po zápase

Štefan Mega, tréner Skalice: „My sme nastúpili do zápasu s rešpektom pred súperom. Bolo to vidieť hlavne v prvej tretine, keď sme boli jasne slabším súperom, hráči mali zbytočne veľký rešpekt. Za stavu 0:3 nám to už naozaj nebolo jedno, ale hráči sa vzchopili. Do tretej tretiny sme išli s tým, že pri hre na tri útoky sa pokúsime dať nejaký gól. Našťastie sa nám to aj podarilo, čo nás nakoplo. Posledná tretina bola z našej strany vynikajúca. Musím pochváliť všetkých chlapcov, ktorí hrali, a pevne verím, že sa tento výkon odzrkadlí v našich ďalších zápasoch.“

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: „Prišli sme do Skalice s jediným cieľom: získať tri body. Zápas sme si dobre rozohrali, viedli sme 3:0, no opäť sa nám stalo, že sme doplatili na nepozornosť. V krátkom slede sme dostali dva góly. Odskočili sme síce súperovi na 4:2, ale myslím si, že po dvoch tretinách sme mali zápas pevne v rukách. Lenže štyri góly v tretej tretine, to je silná káva. To by sa nám nemalo stať. Neviem si vysvetliť náš slabý výkon v poslednej časti zápasu.“

HK 36 Hant Skalica – HC'05 Banská Bystrica 6:4 (0:1, 2:3, 4:0)

  • Góly: 28. Brendl (Mráz), 31. Komínek (Brendl, Vaškovič), 41. Stloukal (Komínek, Barák), 43. Horváth (Školiak, Štumpf), 54. Jurík (Školiak), 60. Štumpf (Jurík) – 16. Matoušek (Kytnár), 22. Gachulinec (Biro), 25. White (Preisinger, Kafka), 32. Kytnár (Kadura)
  • Rozhodovali: Stano – Holienka, Tvrdoň
  • Vylúčení: 6:4
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:1
  • 906 divákov

Foto: ilustračné

Bystrickí hokejisti v Skalici doplatili na nepozornosť
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM