Hokej

Barani zvládli dôležitý zápas proti Liptákom: Stále živia nádej na 6. priečku

Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v domácom piatkovom súboji 43. kola Tipos extraligy nad Liptovským Mikulášom 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani zvládli dôležitý zápas proti Liptákom: Stále živia nádej na 6. priečku
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Duel začali lepšie domáci hokejisti, aktivitu premietli do prvého gólu v piatej minúte. Berger sa pekne natlačil pred bránku a aj keď na prvýkrát neuspel, z následnej dorážky spoza bránkovej čiary prekvapil gólmana a bolo 1:0. Liptáci mohli vyrovnať v deviatej minúte, Weningera poriadne preverili Uhrík a Ventelä. Prešlo však iba pár sekúnd a zahrmelo na opačnej strane. Cardwell sa ocitol pred bránkou a hoci Kozel puk vyrazil, tak na dorážke predsa len uspel Šoltés svojim druhým pokusom – 2:0. Do prestávky mal ešte jednu vážnejšiu šancu hosťujúci Elo, no Weninger bol proti.

Od úvodu stredného dejstva sa Liptáci poriadne zahryzli do ´baranov´, mali prevahu a mohli znížiť najmä po dorážke Kuraliho. Paradoxne ich pribrzdila prvá presilovka v zápase v polovici stretnutia. Bystričania si v oslabení vytvorili až tri dobré príležitosti, najprv z prečíslenia neuspel Cardwell, potom Berger z medzikružia a napokon ani Bubela z asi dvoch metrov. V hre piatich proti piatim mali šance na hosťujúcej strane Ďurina a Shiksatdarov, na domácej Melcher. V 38. minúte Šoltés strelou spoza kruhu zazvonil na žŕdke. Potvrdilo sa teda pravidlo nedáš – dostaneš, pretože 59 sekúnd pred prestávkou sa ujala koncovka Handlovského od modrej čiary, keď tečovaný puk skončil za Weningerom – 2:1. A ten mohol kapitulovať aj druhýkrát, keďže 15 sekúnd pred koncom tretiny ho poriadne zahrial Matúš Paločko z medzikružia.

V tretej tretine bola hra vyrovnaná, najprv mohol vyrovnať Hovorka a vrelo to pred bránkou Banskej Bystrice aj počas druhej presilovky L. Mikuláša. Po jej skončení sa prihlásili o slovo i domáci hokejisti, po strele Fossiera sa neujal teč Michauda a úspešný nebol ani únik Gabora z pravej strany. V 57. minúte mohol pridať tretí gól počas početnej výhody Šoltés a z dorážky následne i Berger, Kozel predviedol výborné zákroky a držal svoj tím v hre o body. V závere rozhodcovia poslali na trestnú lavicu bystrického útočníka Kabáča, Liptáci hrali bez brankára v šiestich proti štyrom, ale inkasovali, keď sa 49 sekúnd pred koncom trafil po dravom prieniku medzi opustené žrde Berger.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM