Jakub Forgács Hokej

Barani zaváhali v zápase s mladíkmi zo SR 20. Zvíťazili až po nájazdoch

Po vysokej výhre nad Novými Zámkami čakali na baranov mladíci zo SR 20. Bystrickí hokejisti sa na triumf museli nadrieť.

Ilustračný obrázok k článku Barani zaváhali v zápase s mladíkmi zo SR 20. Zvíťazili až po nájazdoch
5
Galéria
Zdroj: TASR

Prvú vážnejšiu šancu mali hostia, keď sa pred Durným ocitol Valent, ale neprekonal ho. Na druhej strane zaujala šanca Tamášiho s Muslium. V 12. minúte sa už táto dvojica presadila. Tamáši vystrelil z ľavého kruhu, Lukáš puk vyrazil, no len priamo na hokejku Musliua a ten ho pohotovo doklepol do odkrytej bránky – 1:0. Hostia mohli vyrovnať v 16. minúte, keď sa pred Durným ocitol Hohmann, jeho strely si však cestu za brankárov chrbát nenašli. Domáci gólman v závere tretiny zmaril šancu Luntera.

Bystričania spálil v úvode druhého dejstva niekoľko dobrých šancí. V 26. minúte Musliu po strete s Brejčákom narazil hlavou na mantinelu a ostal ležať na ľade. Z neho ho museli odniesť. Bystrica vyrovnala v 31. minúte, keď Brejčák dorazil svoju vlastnú strelu – 1:1. Ďalšie minúty sa niesli v znamení presiloviek a nepremenených šancí na oboch stranách. Hostia ale 13 sekúnd pred koncom dokázali otočiť duel vo svoj prospech zásluhou Valenta.

„Dvadsiatka“ zabrala v úvode tretieho dejstva a v 42. minúte sa po akcii Tamášiho a Smolku presadil Mesaroš – 2:2. V záverečných minútach sa Bystričanom pri dobrých šanciach nepodarilo rozhodnúť a tak duel pokračoval v predĺžení. V ňom gól nepadol a o tesnom triumfe favorita rozhodol Faille až v samostatných nájazdoch.

HK Orange 20 – HC'05 iClinic B. Bystrica 2:3 pp a sn (1:0, 0:2, 1:0 – 0:0, 0:1)

  • Góly: 12. Musliu (Tamáši, Smolka), 42. Mesaroš (Smolka, Tamáši) – 31. Brejčák, 40. Valent, rozh. nájazd: Faille
  • Rozhodovali: Smetana, Fridrich – Orolin, Németh
  • Vylúčení: 2:5
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 242 divákov
  • HK Orange 20: Durný – Hílek, Hedera, Zeleňák, Fereta, Dlapka, Švarc, Krempaský, Matejovič – Marcinek, Kundrik, Jaško – Vašaš, Čacho, Vybíral – Musliu, Tamáši, Smolka – Mesaroš, Šmída, Václav
  • HC'05 iClinic B. Bystrica: Lukáš – Kubka, Ďatelinka, Sersen, Brejčák, Gélinas, Mihálik, Gründling, Sedlák – Faille, Surový, Lunter – Lamper, Češík, Belluš – Hohmann, Bubela, Bartánus – Róth, Valent, Andrisík
FOTO: Bystrickí barani - hokejové momentky
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM