Jakub Forgács Hokej

Barani využili v Skalici chybu záhorákov: Stali sa štvrtým semifinalistom extraligy!

Hokejisti Banskej Bystrice cestovali do Skalice, aby tam zabojovali o postup do semifinále extraligy. V stretnutí však začali aktívnejšie práve domáci hráči, ktorí sa ujali vedenia a barani mali čo robiť, aby tento stav zvrátili.

Ilustračný obrázok k článku Barani využili v Skalici chybu záhorákov: Stali sa štvrtým semifinalistom extraligy!
Zdroj: Webnoviny.sk

Hokejisti Banskej Bystrice skompletizovali štvoricu semifinalistov Slovnaft play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport extraligy 2013/2014. Zverenci Vladimíra Országha zvíťazili v stredajšom šiestom štvrťfinálovom stretnutí na ľade Skalice 2:1 a v sérii triumfovali 4:2 na zápasy.

Vedenia sa ujali domáci

Domáci nastupovali s vedomím, že ak chcú ešte sériu natiahnuť, musia zvíťaziť. Podľa toho vyzeral i priebeh zápasu a už v prvej minúte ušiel obrane hostí Obdržálek, no napokon sa nedostal do zakončenia po obrannom zákroku Bambúcha. Záhoráci sa napokon ujali v 5. min, keď sa dostali do prečíslenia troch proti jednému Jankovič, Stieler a Vyrůbalík. Stieler naznačil strelu, no napokon prihral Jankovičovi, ktorého zakončenie vyrazil Kalemba na hokejku Vyrůbalíka a ten sa nemýlil.

Hostia sa potom snažili o vyrovnanie, veľmi blízko k tomu mal Konečný, no Lipovský podržal svoj tím. „Barani“ sa dočkali v 15. min, keď sa ihneď po vhadzovaní dostal k puku Handlovský a prekvapil Lipovského – 1:1. V 17. min pri presilovke domácich prišlo k spornému momentu, keď rozhodca prísne vylúčil domáceho Kutálka za nešportové správanie až do konca zápasu.

Barani nevyužili presilovku piatich proti trom

V druhej tretine mali viac z hry hostia, Lipovský sa niekoľkokrát vyznamenal. Či už proti zakončeniu Whita pri prečíslení, alebo pri samostatnom úniku a následnom trestnom strieľaní Konečného. Druhej dvadsaťminútovke však chýbalo tempo i nasadenie. Hostia v nej nevyužili ani presilovku piatich proti trom.

Zápas rozhodol White

Tretia časť hry herným prejavom pripomínal tú druhú. Domácim sa naďalej nedarilo vypracovať si tlak a hostia čakali na ich chyby a napokon sa dočkali: v 47. min sa im podarilo prečísliť domácu obranu a White dal rozdielový gól. Ďalšie šance prichádzali skôr sporadicky.

V 53. min nastrelili Skaličania žŕdku a následne obrovskú chybu v domácej rozohrávke nepotrestal White, keď trafil takisto len do konštrukcie bránky. Domáci tlak napokon neprišiel ani pri záverečnej hre bez brankára.

Hlasy po zápase

Andrej Výboh (tréner Skalice): „Mali sme dobrý úvod, súper bol trošku zakríknutý. V ďalšom priebehu však hostia zlepšili pohyb, sústredili sa na defenzívu a veľmi ťažko sa nám hľadal kľúč od ich bránky. Vypracovali sme si niekoľko príležitostí, ale šťastena k nám dnes nebola naklonená. Súperovi k výkonu gratulujem, zaslúžene postupuje a prajem mu veľa šťastia.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Ako sa hovorí – posledný krok býva najťažší. A tento bol naozaj veľmi ťažký. Prvých desať minút sme nekorčuľovali, súper bol aktívnejší, dostali sme gól, dvakrát sme prepadli. Potom sme sa skoncentrovali a 50 minút sme hrali zodpovedne. Podržal nás aj brankár Kalemba, na druhej strane takisto Miro Lipovský mal niekoľko veľmi dobrých zákrokov. Ideme ďalej, veľmi sa tešíme, za bojovnosť, počas celej sezóny sme si to určite zaslúžili. Chcem vzdať hold Skalici – na to, v akých bola problémoch počas ročníka, jej vyšiel záver. V play-off by potrápila Nitru aj Košice.“

HK 36 Skalica – HC´05 Banská Bystrica 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

  • konečný výsledok série 2:4, do semifinále postúpila Banská Bystrica
  • Góly: 5. Vyrůbalík (B. Jankovič, Stieler) – 15. Handlovský (Heizer), 47. White (Handlovský, Saracino)
  • Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše Kutálek (Skalica) na 10 min + DKZ za nešportové správanie
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: D. Konc, J. Konc – Holienka, Valach
  • 1 925 divákov
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM