Jakub Forgács Hokej

Barani vykorčuľovali na ľad Nových Zámkov. Zápas sa natiahol až do predĺženia!

Bystrickí hokejisti sa v posledných zápasoch tešia z jedného triumfu za druhým. Ako sa darilo baranom v 24. kole Tipsport ligy na ľade súpera?

Ilustračný obrázok k článku Barani vykorčuľovali na ľad Nových Zámkov. Zápas sa natiahol až do predĺženia!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Súboj posledného s prvým priniesol v prvej polovici úvodnej tretiny vyrovnaný hokej. V 6. minúte mali sériu sľubných príležitostí domáci, ale pokusy Bahenského a Cardwella zostali bez gólovej odozvy. Na druhej strane sa takmer dostal k dobrej šanci Lamper, domáci obrancovia mu však znemožnili zakončiť.

Bezgólový stav trval iba do 12. minúty, keď nedôraznosť domácej obrany využil Surový. Skóre sa opäť menilo o 3 minúty, keď krásnu akciu Banskobystričanov zakončil gólovým bekhendom reprezentačný obranca Michal Sersen. Ďalší gól hostí mohol pridať Tománek, ale jeho zakončenie domáci brankár kryl. Hostia však získali početnú výhodu. V nej rozohrali niekoľko pekných akcií, ani jednu sa im však nepodarilo dotiahnuť do gólového konca. Už po necelých 2 minútach druhého polčasu mal veľkú príležitosť hosťujúci Hickmott, ale nedokázal pohotovo zakončiť. Na druhej strane mohol udrieť spomedzi kruhov Brabenec, jeho pokus bol však neúspešný.

V polovici zápasu sa pekne preštrikoval poza Lundströmovu bránu Surový, ale nezakončil. V 36. minúte vypukol na novozámockom štadióne ošiaľ, keď sa presadil Brabenec tečom Drtinovej tvrdej strely od modrej. Dve minúty pred koncom druhej tretiny predviedol vynikajúci zákrok Lundström a znemožnil tak Banskobystričanom získať znova dvojgólové vedenie.

Hneď v úvode tretej tretiny sa ocitol vo výbornej príležitosti domáci Bahenský, nič z nej však nevyťažil. Na druhej strane hostia nevedeli poslať puk do odkrytej svätyne domácich. Tí mohli vyrovnať vďaka Hudecovi, ale novozámocký kapitán zaváhanie bystrickej obrany nepotrestal. Stav sa nezmenil ani po Bahenského bekhendovom zakončení v 49. minúte. Vo veľkej príležitosti sa ocitla domáca dvojica Bahenký – Saarinen, ani jeden z nich však výbornú Brabencovu prihrávku cez celé útočné pásmo neusmernil. Domáci zvýšili obrátky, ale ani Brabenec zoči-voči Bacashihuovi neuspel. Podarilo sa to až o niekoľko sekúnd neskôr Cardwellovi, ktorý tak v presilovke vyrovnal stav stretnutia na 2:2. Strhnúť vedenie na stranu domácich mohol Drtina, v dobrej pozícii však minul bránu hostí a duel tak dospel do predĺženia.

V predĺžení mali viacej príležitostí domáci, ktorí ho odštartovali presilovou hrou. Napriek tomu sa im túto výhodu nepodarilo zužikovať. Podarilo sa až pri hre 4:4, keď sa presadil obranca Drtina.

Hlasy po zápase:

Ivan Černý, HC Nové Zámky): „Tú prvú tretinu sme nezahrali veľmi dobre. Súper nám v nej odskočil na dva góly, bol jasne lepší. Aj keď sme bojovali, súper bol lepší. Cez prestávku sme si v kabíne povedali, že sa musíme vrátiť do zápasu a streliť kontaktný gól, čo sa nám v druhej tretine aj podarilo. V tretej tretine sme to ubojovali a vyhrali zápas po predĺžení. Dnes to bol pre nás náročný zápas, vieme, v akej situácii sa nachádzame. Mali sme veľmi silného súpera, preto sme veľmi radi, že sa nám podarilo bodovať.“

Vladimír Országh, HC 05 Banská Bystrica: „Samozrejme, my nemôžeme byť spokojní s tým, ako tento zápas pre nás dopadol. Mali sme dobrý začiatok, po prvej tretine sme viedli 2:0. V druhej tretine, hlavne v jej prvej časti, sme mali niekoľko tutových príležitostí, ktoré sme trestuhodne zahodili naším nedôrazom v zakončení. Súper znížil kontaktným gólom v presilovke. Vycítil šancu, že môže dačo uhrať, zvýšil aktivitu. Myslím, že od polovice zápasu sa hra vyrovnala. Aj keď sme potom ešte mali nejaké príležitosti, myslím, že súper bol ďaleko hladnejší po víťazstve ako sme boli my a aj preto dnes odchádzame s jedným bodom.“

HC Nové Zámky – HC 05 Banská Bystrica 3:2 pp (0:2, 1:0, 1:0 – 1:0)

  • Góly: 36. Brabenec (Drtina, Cardwell), 51. Cardwell, 63. Drtina (Brabenec) – 12. Surový (Buc), 15. Sersen (Tománek, Sarault). – Rozhodovali: Kubuš, Konc, Návratek, Vyšný
  • Vylúčení: 4:5
  • Presilovky: 2:0
  • Oslabenia: 0:0

Foto: ilustračné

FOTO: Bystrickí barani - hokejové momentky
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM