Jakub Forgács Hokej

Barani v Trenčíne bez problémov ovládli zápas: Domácim dopriali debakel!

Hokejisti HC'05 si v zápase s Trenčínom schuti zastrieľali. Na koňa sa dostali už v závere prvej tretiny a domácim, ktorí bojovali aj o udržanie sa v najvyššej súťaži, tak slušne zavarili.

Ilustračný obrázok k článku Barani v Trenčíne bez problémov ovládli zápas: Domácim dopriali debakel!
Zdroj: Webnoviny.sk

Barani dokonale nalomili súpera už v prvej tretine

Trenčín potreboval v tomto zápase získať aspoň bod, aby sa vyhol baráži o účasť v najvyššej súťaži aj v budúcom ročníku. Spočiatku sa hral vlažnejší hokej, ale na konci prvej tretiny hostia pridali na aktivite a tromi presnými zásahmi v rozmedzí štyroch minút svojho súpera psychicky dokonale nalomili.

Najskôr potiahol útok po krídle Veilleux a prestrelil brankára, potom Kafka v zhluku hráčov pred bránkou tečoval Rosandičovu strelu od modrej a iba tri sekundy pred prvou sirénou počas presilovky Heizer nahodeným pukom z bránkovej čiary od mantinelu prekvapil trenčianskeho gólmana Nagya, ktorého do druhej tretiny vystriedal Kutej.

Zbytočné vylúčenia domácich

Aj on však po 21 sekundách inkasoval po Handlovského pohotovom góle. V 25. min sa v presilovke až pred brankára nezastaviteľne natlačil Rapáč a pridal piaty úder Bystričanov.

Snaha deprimovaných domácich bola úplne jalová, navyše sa nechali zbytočne vylučovať, takže hostia bez problémov ovládali zápas. Nemuseli zužitkovať ani 63 – sekundovú početnú prevahu o dvoch hráčov v závere prostrednej časti.

Trenčín sa udržal v najvyššej súťaži

Ani v treťom dejstve neboli domáci schopní prekonať výborne chytajúceho Košarišťana ani z dobrých pozícií, naopak v 50. min hosťujúci Rapáč nastrelil žŕdku. V 56. min puk po tečovanej strele domáceho Bednára zazvonil o hornú žŕdku.

Trenčín sa ešte v závere snažil zintenzívniť nápor s cieľom streliť aspoň čestný úspech, no nepodarilo sa mu to. Trenčianskych fanúšikov tak potešil aspoň výsledok zápasu v Žiline, ktorý znamená definitívnu záchranu Trenčína v najvyššej súťaži.

Hlasy po zápase

Milan Staš (tréner Trenčína): „Keď sa rozhodujúci zápas o bytie a nebytie skončí výsledkom 0:5, tak z mojej strany naozaj nie je čo hodnotiť. Chcem sa tým divákom, ktorý nás prišli povzbudiť, ospravedlniť zato, že sme im pripravili nemilé prekvapenie. Zároveň im však chcem poďakovať, že nám napriek všetkému zachovali počas tejto sezóny priazeň.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Nastúpili sme síce bez niekoľkých hráčov, ktorých sme nechali oddychovať doma, ale som rád, že mužstvo k tomuto zápasu pristúpilo zodpovedne. Sústredili sme sa v prvom rade sami na seba, stretnutie sme mali od začiatku pod kontrolou a teší ma, že aj tento zápas prispel k zodpovednej príprave na play-off.“

Dukla Trenčín – HC‘05 Banská Bystrica 0:5 (0:3, 0:2, 0:0)

  • Góly: 16. Veilleux (T. Matoušek), 18. Kafka (Rosandič, Heizer), 20. Heizer (Kafka, Macháček), 21. Handlovský (Kafka, James Martin), 25. Rapáč
  • Vylúčení: 7:7 na 2 min
  • Presilovky: 0:2
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: Jonák, Stano – Tvrdoň, Výleta
  • 868 divákov
  • Zostava Trenčína: A. Nagy (21. Kutej) – Čerešňák, Ryzák, Bobček, M. Nemčík, M. Habšuda, E. Bednár – F. Macejka, Troliga, O. Mikula – B. Jánoš, Róbert Petrovický, Komínek – T. Lipták, O. Rusnák, J. Šimíček – Koyš, M. Toman, T. Klíma – D. Hudec, Pardavý ml.
  • Zostava Banskej Bystrice: Košarišťan – James Martin, Macháček, Kania, Bambúch, Predajniansky, Rosandič, Šilovič – Kafka, Heizer, Handlovský – Rapáč, Gašpar, R. Konečný – Lamper, Zigo, Lunter – Veilleux, T. Matoušek, Kadura – Žilka
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM